Dirty Shirley – Dirty Shirley

Facebookrssmail

Het Italiaanse label Frontiers staat bekend om zijn Classic Rock bands als Whitesnake, Journey, Uriah Heep en Toto. Het management van dit label weet ook geregeld bepaalde artiesten binnen het genre bij elkaar te brengen voor een samenwerking, project, of zelfs te porren voor een nieuwe band op te richten ! Zoals ook dit ‘Dirty Shirley’. De grote naam binnen deze band is de gitarist George Lynch bekend van Dokken en Lynch Mob, aangevuld voor de mij (nog) onbekende jonge (27) Kroatische zanger Dino Jelusick, drummer Will Hunt en bassist Trevor Roxx.

Beste Rockmuzine lezer, hopelijk klik je niet weg bij het zien van de (spuuglelijke) hoes, en het horen van de eigenlijk toch wel foute bandnaam.

‘Dirty Shirley’ is namelijk een heerlijk hardrock album geworden, wat zeker de aandacht verdiend. Het gitaarspel van Lynch is zoals we van hem gewend zijn weer erg goed en lekker, maar de man die op dit album met de eer gaat strijken is zanger Dino Jelusick ! Wat heeft deze jongeman een strot zeg. Namen die me door mijn hoofd schieten bij het beluisteren zijn David Coverdale, Jorn Lande, Ronnie Romero en Ray Gillen van Badlands. Niet de minste namen. Hier gaan we hopelijk nog meer van horen.

Invloeden van het ‘stevige’ Whitesnake, Blue Murder, en wellicht ook een Dokken zijn zeker te horen. Liefhebbers weten eigenlijk al genoeg.

Het album opent lekker vet met het nummer ‘Here Comes The King’, waarbij Jelusick gelijk eventjes zijn visite kaartje afgeeft ! We gaan gauw verder met het lekkere swingende ‘Dirty Blues’. Sterke Rockers als ‘The Dying’, ‘Escalator’ en ‘Last Man Standing volgen al gauw. Check zeker ook eens de prachtige power ballad ‘The Voice Of A Soul’ met een geweldige gitaarsolo van Lynch, of het dreigende ‘Cold’. Eigenlijk staat er geen ene ‘filler’ op dit album, en houdt het de hele tijdsduur je aandacht. Het album steekt goed in elkaar en er wordt prima gemusiceerd.

De melodieuze hardrocker / classic rocker onder ons moet dit album zeker een kans geven. Aanrader! (85/100) (Frontiers Music)

Band Members:

Guitar : George Lynch
Vocals / Keyboards: Dino Jelusick
Drums: Will Hunt
Bass: Trevor Roxx

Tracklist:

1. Here Comes The King
2. Dirty Blues
3. I Disappear
4. The Dying
5. Last Man Standing
6. Siren Song
7. The Voice Of A Soul
8. Cold
9. Escalator
10. Higher
11. Grand Master

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ