Nieuwe namen voor Dynamo Metalfest

Facebookrssmail

De organisatie van het Eindhovense metalfestival Dynamo Metalfest heeft vandaag vijf nieuwe namen aangekondigd voor de editie op 15 juli 2017. De Amerikaanse thrashmetalband Exodus, de Zweedse deathmetalband Entombed A.D., de Amerikaanse metalband Prong, de Amerikaanse thrashmetalband Toxik en VUUR (de nieuwe band van Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering)) maken hun opwachting op de kunstijsbaan. Eerder bevestigde het festival de Amerikaanse thrashmetalband Testament als headliner.

Dynamo Metal Fest DMMDe iconische thrashmetalband Exodus is al sinds begin jaren 80 actief, maar doet qua enthousiasme niet onder voor de jongere acts in het genre. In 2014 kwamen de Amerikanen met hun 10de studio album “Blood in Blood out” en hier laat terugkerend zanger Steve Souza horen dat hij nog steeds Exodus-waardig is en dat zal de band ook op Dynamo Metalfest nog eens bewijzen!

Entombed A.D. wordt in 2014 opgericht door voormalig Entombed/Nihilist zanger L-G Petrov. Hoewel de legendarische Zweedse groep de naam Entombed vanwege een rechtenkwestie niet meer gebruikt, kun je van de muzikanten net zulke verpletterende muziek verwachten, waaronder klassiekers van Left Hand Path en Wolverine Blues!

VUUR, de nieuwe heavy band van Anneke van Giersbergen zal op Dynamo Metalfest de vuurdoop ondergaan en voor het eerst een festivalset spelen. Naast eigen nummers van deze band kunnen de bezoekers ook materiaal van The Gathering verwachten. De groep bestaat uit bandleden van o.a. Hail of Bullets, Revamp en Stream of Passion.

Daarnaast spelen ook Prong en Toxik op het festival. Eerder werd de thrashmetalband Testament al aangekondigd als headliner van het festival. De line-up bestaat nu dus uit Testament, Exodus, Entombed A.D, Prong, Toxik en VUUR. Er worden nog drie bands aan de line-up toegevoegd.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ