Black Sabbath – The Ultimate Collection

Facebookrssmail

black_sabbathHet einde nadert voor het legendarische Black Sabbath, de band is is al even op tour en sluit naar verwachting in 2017 de “The End Tour” in het Engelse Birmingham. De band heeft sinds het debuut in 1970 met ‘Black Sabbath’ maar liefst 19 langspelers uitgebracht en van uit deze discografie is er eind oktober dit jaar een compilatie CD met maar liefst 31 nummers uitgebracht met de titel ‘The Ultimate Collection’.

Is deze compilatie CD een juiste weergave van dat wat Black Sabbath ons in die 36 jaar gebracht heeft? Nee, het betreft een compilatie van de Ozzy jaren. De tijdperken met Ronnie James Dio, Ian Gillan. Glenn Hughes en Tony Martin zijn niet opgenomen en ook het laatste album ’13’ is niet terug te horen op deze verzamelaar.

Natuurlijk staat er genoeg moois op deze verzamelaar met nummers als ‘Paranoid’, Iron Man’, War Pigs’ of het latere werk met “Sabbath Bloody Sabbath’ en “System Of The Universe’. Een compilatie met 31 nummers in de periode van 1970 t/m 1978. Een leuke CD voor de Sabbath liefhebber uitgebracht door Sanctuary Records. (8/10)

Tracklist:
Cd 1:
1. Paranoid
2. Never Say Die
3. Iron Man
4. Black Sabbath
5. Children Of The Grave
6. Fairies Wear Boots
7. Changes
8. Rat Salad
9. Sweet Leaf
10. War Pigs
11. Sabbath Bloody Sabbath
12. Hole In The Sky
13. Symptom Of The Universe
14. Spiral Architect
15. Rock ‘N’ Roll Doctor

Cd 2:
1. Dirty Women
2. Evil Woman, Don’t Play Your Games With Me
3. A Hard Road
4. Lord Of This World
5. Into The Void
6. Behind The Wall Of Sleep
7. Snowblind
8. Tomorrow’s Dream
9. The Wizard
10. N.I.B.
11. Electric Funeral
12. Embryo
13. Killing Yourself To Live
14. Am I Going Insane
15. Wicked World
16. It’s Alright

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ