Angels and Airwaves – The Dreamwalker

Facebookrssmail

Angels & Airwaves (ook wel AVA genoemd) is een Punk popgroep die werd opgericht door Blink 182-gitarist Tom Delonge. Door de bekend klinkende stem van Tom is er voor de Blink 182 fans een directe herkenning. Een grootte schare Blink aanhangers zullen dit project dan ook graag volgen.

Angels and Airwaves The DreamwalkerWat deze band anders maakt dan andere pop punk bands is het gebruik van hedendaagse elektronische techniek. Via de computer komen de piepjes, bliepjes en kraakjes tegemoet. Het klinkt goed, vrolijk, Californisch en zorgt voor een vrolijke stemming van binnen.

AVA is niet een nieuw project, het bestaat al sinds 2006 en sindsdien zijn er 4 albums uitgebracht.
Love part 1 and 2 zijn als laatste uitgebracht en nu kort er na komt AVA ons verblijden met een nieuwe parel.
Het tien tracks tellende album “The Dream Walker” is sinds December op de nederlandse markt. Ik ben van mening dat hier meer aandacht aan mag besteed worden omdat dit een band is die weet hoe er goede muziek gemaakt dient te worden.

Het eerste nummer, ‘Teenagers and Rituals,’ is een geweldige opener, het bouwt op met gerommel, piano, synthesizer en drums. Het lanceert kort daarna in een zeer catchy refrein met een aantal experimentele, verschillende muzikale elementen. Dit nodigt direct uit om de rest van het album aandachtig te beluisteren.
Het tweede nummer en de eerste single, ‘Paralyzed’, heeft een van de meest catchy riffs op het album. Het is niet ongewoon voor DeLonge om vanaf het begin het groots aan te pakken en gelijke tred houden, Zonder twijfel, dit is een singalong lied.

Ik kan ieder nummer doornemen maar persoonlijk vind ik dat de geïnteresseerden het zelf moeten ondervinden.
Het mooie laatste nummer ‘Anomaly’, is een van de lichtste nummers op het album, en tekstueel klinkt het een beetje in de war. DeLonge zingt: “I never wanted to live my life without you,” later zingt hij, “I never wanted to say I loved you.” Het is niet helemaal hetzelfde, maar het heeft overeenkomsten met Blink-182’s ‘Boxing Day’ uit hun 2012 EP, ‘Dogs Eating Dogs.’

Ben je liefhebber van Blink 182, Muse, 30 seconds to Mars maar ook bijvoorbeeld John Coffey en The 101’s dan vermoed ik dat je Angels and Airwaves zeker in je collectie wilt hebben. (To the Stars Records) (8/10)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ