Legends of Rock Tribute Tour zet Culemborg op z’n kop

Facebookrssmail

john-verhagen-high-voltage-acdc-0458De Legends of Rock Tribute tour streek afgelopen week neer in het Betuwese Event Center Culemborg. De voormalige sociale werkplaats, kartcentrum en hardcore locatie, is dit uitgaans- en evenementen locatie nieuw leven ingeblazen door huidige eigenaar Wout Cobussen. Het affiche liegt er niet om, met Iron Maiden, Guns n Roses, Metallica en AC/DC. Maar dan dé tributebands!

john-verhagen-powerslaveironmaiden-0117

Het publiek dat met grote getalen vanuit heel het land is toegestroomd maakt zich op voor een avond ROCK met ongekende hoge kwaliteit aan (tribute)bands Als de zaal open gaat, staan de mannen van Powerslave (Iron Maiden) reeds van ongeduld te trappelen en knalt de band vanaf 20.30 de ene ‘Maiden’ cover na de andere cover de volgestroomde zaal in. De échte Maiden fans missen wellicht tussen de tributes de minder bekende nummers, maar nummers als ‘The Trooper’, ‘Fear of the dark’ en ‘Number of the beast’ worden tot in perfectie gecoverd.
john-verhagen-powerslaveironmaiden-0107

Slash n Roses, de tweede band van de avond, brengt zoals de naam al doet vermoeden, nummers van Guns n Roses. Op het podium staat geen look-a-like Axl Rose, maar qua stemhoogte komt de zanger van Slash n Roses op bijna gelijke hoogte. Nummers als ‘Live & let die’, ‘You could be mine’, ‘Sweet child o’mine’ en natuurlijk ‘Welcome to the jungle’ worden mede door de show van gitaristen opgezweept tot Guns hoogte.

john-verhagen-slash-n-rosesguns-n-roses-0284

Magnetica is de Metallica-band en het is dringen geblazen aan de dranghekken voor het podium. Elk vrije plekje is bezet door de grote opkomst van Magnetica publiek. Tijdens de intro wordt al snel duidelijk dat het hier om een niet zomaar tributeband gaat maar om een bijna exacte kopie van de échte Metallica. Alles klopt in dit optreden, de uitzinnige fans gaan tot het uiterste, ‘Creeping’, ‘Horsemen’, ‘Roam’, ‘One’ en natuurlijk ‘Seek & Destroy’ is maar een kleine samenvatting van de tot op bijna 100 % gecoverde songs. Uiteraard wordt ook het nieuwe nummer ‘Hardwired’ gespeeld.

john-verhagen-magnetica-metallica-0407

Afsluiter van deze avond is de Belgische coverband High Voltage (AC/DC). Een tributeband, maar de mannen zijn van aankleding tot aan de muziek overduidelijk de beste band van de avond. Een uitzinnig publiek deint en springt mee op de bekende en onbekende nummers van AC/DC. De vlammenwerpers links en rechts op het podium doen hun werk goed tijdens ‘Highway to Hell’. Natuurlijk knallen ook ‘Hells Bells’, ‘Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ en ‘T.N.T.’ uit de speakers. Kortom een topavond met het publiek als grote winnaar.

john-verhagen-high-voltage-acdc-0434

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ