Jawbreaker foutloos in de Melkweg

Facebookrssmail

Op dinsdagavond 30 april staat punkpop trio Jawbreaker in de Melkweg. Een band uit het zonnige Californië, die al sinds 1990 meegaan. Het voorprogramma wordt verzorgd door de punkrock band Beach Slang uit Philadelphia.

Als de tijd is gekomen voor Beach Slang om het podium te betreden, staat er nog niet veel publiek in de zaal. Daar trekt de band zich niet veel van aan en ze beginnen meteen erg energiek te spelen. De zanger is erg actief op het podium. Hij praat veel met het publiek en at ook na elk nummer een biertje. Op gegeven moment gaat hij zelfs een shot doen met iemand uit het publiek. Beach Slang zorgt ervoor dat het publiek zich betrokken voelt bij de show, ook al zijn er niet veel mensen. Er hangt een fijne sfeer. Ze spelen ook nog wat covers van The Replacements, Pixies en Lit. Al met al een fijne opwarmer voordat Jawbreaker het podium mag betreden.

Dan is het tijd voor Jawbreaker. De zaal is al wat meer gevuld. Ze betreden rustig het podium, maar het publiek laat toch even van zich horen. Ze beginnen de set krachtig met ‘Boxcar’ van hun laatste album. Er is niet veel beweging op het podium, maar ze weten toch het publiek mee te slepen met de muziek. Ze spelen een mooie combinatie van hun oudste liedjes samen met hun nieuwere werk. Voor ieder wat wils. Tussendoor spelen ze ook nog een cover van Thorns of Life.

Er is te zien dat er veel echte fans in de zaal staan. Er wordt voluit meegezongen en het publiek beweegt mee op de muziek. Het is goeie sterke punkpop muziek die foutloos gespeeld wordt door de oudere rockers. Ze eindigen de avond met een encore van drie nummers, elk van een van hun eerste drie albums. Een mooie afsluiter van deze kort maar krachtige throwback punkrock avond.

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ