Eerste namen FemMe 2017 bekend

Facebookrssmail

De eerste namen voor festival FemMe 2017 zijn bekend! Van 22-24 september 2017 vindt FemMe (Female Metal Event) weer plaats, ook ditmaal in Eindhoven, maar met een nieuwe opzet. Daarover straks meer.

Delain, die afgelopen weekend hun 10 jarig jubileum vierden in Paradiso Amsterdam, zal een speciale show neerzetten. Daarnaast is MaYan, die als headliner op de eerste editie van FemME stonden, weer van de partij. Vetrar Draugurinn is het nieuwe initiatief van Eric Hazebroek (Stream of Passion, Ditch) en Marjan Welman (Autumn). Maak je op voor donkere en melancholische metal. Weeping Silence uit Malta maakt een mix van doom en metal en heeft inmiddels het 4de album uit, “Opus IV Oblivion”, wat lovende kritieken kreeg. Het Amerikaanse The Edge of Paradise komt voor het eerst naar Europa, wat maakt dat FemMe een exclusieve show in huis gehaald heeft. Als laatste naam Theatres des Vampires, wat eerder Frans dan Italiaans aan doet, maar het zijn toch echt Italianen. Zij zullen hun nieuwste album “Candyland” live voor ons spelen.

Dan de vernieuwde opzet van het festival. De voorgaande locaties waren alleen gesitueerd in de Effenaar. Deze editie zullen meer locaties in Eindhoven plaats bieden aan FemMe. Op vrijdag 22 september zal Dynamo de locatie zijn, op zaterdag 23 september is het de Effenaar, en op de akoestische zondag de theaterzaal van het Blue Collar theater / hotel. De pre-party zal ook in Dynamo plaatsvinden, op donderdag 21 september. Deze locaties liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

In de loop van de tijd zullen er meer namen bekend gaan worden, dus kijk regelmatig op www.Rockmuzine.nl en/of abonneer je op de nieuwsbrief.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ