Aenaon – Hypnosophy

Facebookrssmail

Aenaon is een experimentele progressieve black metal band uit Italië opgericht in 2005. Na een demo, Ep en een split met de Roemenen van Satanochio verscheen in 2011 de debuutplaat ‘Cendres et Sang’. De opvolger, ‘Extance’, verscheen in 2014 en zo is Aenaon toe aan de derde langspeler ‘Hypnosophy’ welke vorige maand verscheen via het eveneens Italiaanse label Code666 Records.

Dat Aenaon het experimenteren niet schuwt blijkt al snel, in het eerste nummer, ‘Oneirodynia’, krijgen we meteen een niet alledaags instrument te horen in de black metal wereld. Orestis Zyrinis bespeelt namelijk de Saxofoon en het instrument is in nagenoeg alle nummers te horen met een hoofdrol in het nummer ‘Void’. Een nummer waar tevens vrouwelijke vocalen te horen zijn.

Progressief gitaarwerk is in nagenoeg alle nummers te horen, de heren Achilleas C. en Anax spelen ingewikkelde riffs en sterk solowerk maar in combinatie met de saxofoon klinkt het geheel soms net te gek, te vol en te rommelig. De sterke smerige vocalen in een nummer als ‘Earth Tomb’ worden geweldig om zeep geholpen door het poppy refrein: “Wake me up from the dead, welcome to hell”, de brute vocalen en het sterke drumwerk van Nycriz maken een hoop goed maar zeker niet alles.

Aenaon heeft met de derde langspeler een product afgeleverd dat een duidelijk experimenteel karakter heeft, een plaat waarbij de samenhang ontbreekt.

(6/10, Code666 Records)

Tracklist:

1. Oneirodynia 07:50
2. Fire Walk with Me 07:03
3. Earth Tomb 06:59
4. Void 06:02
5. Tunnel 04:46
6. Thus Ocean Swells 07:12
7. Phronesis – Psychomagic 15:16

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ