Happy birthday Robert Westerholt

Facebookrssmail

Robert Westerholt werd geboren in Waddinxveen op 2 januari 1975 en is een Nederlands gitarist en grunter. Hij speelde in de band Within Temptation en heeft een relatie met de zangeres van deze band, Sharon den Adel. Op de middelbare school leerde Westerholt Sharon den Adel kennen. Ook leerde hij daar Jeroen van Veen en Martijn Spierenburg kennen. Met hen begon hij de band The Circle, en onder de naam Voyage brachten zij een cd uit waar Sharon den Adel ook aan meegewerkt heeft. Den Adel kwam er pas bij toen Voyage’s einde in zicht was, in 1996. Daarna richtten Sharon den Adel en Robert Westerholt Within Temptation op.

Within Temptation is een Nederlandse symfonische-metalband en een van de succesvolste bands in het genre. Within Temptation speelde op grote festivals zoals Rock Werchter en ook deed de single ‘Mother Earth’ het goed in de hitlijsten. Na deze successen hadden zij het heel druk met toeren op festivals en clubtournees door heel Europa en maakten sommige bandleden hun opleiding af, waardoor pas in 2004 de volgende cd uitkwam. Inmiddels was getekend bij platenmaatschappij BMG en had Within Temptation ook een nieuw management, AT Productions. Professionele videoclips werden uitgebracht van ‘Stand My Ground’, ‘Memories’ en ‘Angels’. Within Temptation brak hiermee door, ook in het buitenland, zoals Duitsland. Echter, eerdere liefhebbers van ‘Enter’ en ‘The Dance’ hadden zich van de band afgekeerd. Maar ook Within Temptation zelf had de keuze gemaakt voor hun nieuwe werk, door bij concerten alleen maar nummers te spelen van ‘Mother Earth’ en ‘The Silent Force’ en bijna geen nummers van de cd’s daarvoor. Hiermee werd Within Temptation populairder in bijvoorbeeld Duitsland dan in Nederland. In 2005 tekende Within Temptation een contract met het van oorsprong Nederlandse Roadrunner voor distributie van albums in Japan, Groot-Brittannië en Australië.

Begin september 2011 kondigt de band aan dat medeoprichter Robert Westerholt zich voortaan zal richten op het schrijven van nieuwe songs en niet meer live zal optreden, om meer voor zijn drie kinderen, die hij met Sharon den Adel heeft, te zorgen. Zijn plek wordt ingenomen door de Zweed Stefan Helleblad, die al betrokken was bij het maken van enkele albums van de band.

RockMuZine feliciteert Robert Westerholt met zijn 41ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ