Red Sun Rising – Polyester Zeal

Facebookrssmail

Red Sun Rising uit Akron-Ohio USA is van een highschool bandje uitgegroeid tot een volwassen band. Hun debuut album kwam in 2015 uit in Amerika en is in oktober 2016 ook uitgebracht in Europa. En terecht. Om de een of andere reden is dit album onterecht ergens blijven liggen.

Red Sun Rising speelt lekker in het gehoor liggende hardrock/post grunge. Bands waar ze raakvlakken mee hebben zijn o.a.: Shinedown, Halestorm, Sixx-AM, Skillet en Alice in Chains. Het is de hardmusic die het momenteel aan de overkant van de plas goed doet.

Het door Bob Marlette uitstekend geproduceerde album opent met ‘Push’ dat je direct bij je nek grijpt. Het volgende ‘Amnesia’ is een single die het momenteel goed doet. ‘The otherside’ heeft sterke Alice in Chains contouren en is naast ‘Emotionless’ de single die op #1 in de meanstream rockcharts zijn gekomen. Het hele album staat verder vol met lekkere songs die in het verlengde van elkaar liggen. Echt zo’n album dat je opzet als je bijvoorbeeld 10 uur moet rijden naar de wintersport.

Recentelijk openden ze voor Skillet in Tivoli-Utrecht. Hopelijk mogen we ze binnenkort weer verwelkomen. Deze band verdiend zeker een kans. Ze doen niet onder voor de eerder genoemde bands, dus als je die kan waarderen. Aanschaffen dat album.

(85/100, Spinefarm Records)

1 – Push
2 – Amnesia
3 – The Otherside
4 – My Muse
5 – Emotionless
6 – Blister
7 – Worlds Away
8 – Unnatural
9 – Awake
10 – Bliss
11 – Imitation

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ