Bathsheba – Servus

Facebookrssmail

Bathsheba is doom metal band uit het Belgische Limburg opgericht in 2013. Na de demo in 2014 werd de band opgepikt door Svart Records en verscheen in 2015 de EP ‘The Sleepless Gods’. Op 24 februari verschijnt de debuutplaat ‘Servus’. De basis van Bathsheba wordt gevormd door zangeres Michelle Noconen bassist Raf Meukens, welke elkaar al kennen van de heavy doom metal band Death Penalty, Jelle Stevens is de drummer en gitarist Dwight Goossens, van death metal band Disinterred, completeert het viertal.

De combinatie van vrouwelijke vocalen en doom metal is geen alledaagse kost en voorzichtig vraag ik me af of dit een goede match is. Al na het eerste nummer, ‘Conjuration of Fire’, kan ik de vraag positief beantwoorden. De schone vocalen van Michelle klinken fantastisch en kleuren goed bij de loodzware stonerdoom riff in het nummer, de rauwe grunts aan het einde van het nummer geven aan dat Michelle meer te bieden heeft. ‘Ain Soph’ start wat up-tempo en zakt weer in tempo, meer lekkere grunts naast de clean vocals. De inzet van de blazer is geweldig en geeft een heerlijk treurig geluid, naar het einde toe gaat het tempo toch weer omhoog en bereiken we een hoogtepunt in een sludge achtige muziek.

Muzikaal en vocaal valt er genoeg te genieten, de opening van het ruim 10 minuten durende nummer ‘Manifest’ klinkt als een ballade, de zware stonerriff verandert het liefelijke en alles wordt donkerder en zet je weer met beide benen op de grond. De lange gitaar solo breekt het donkere wolkendek voorzichtig weer open. Het album besluit met het nummer ‘I at the End of Everything’ met gitaarspel dat we kennen van de landgenoten van Amenra maar niet de brute vocalen maar lange uithalen van Michelle krijgen we hier voor de kiezen. De gitaarriff wordt dreigender, de vocalen agressiever, een lekkere afsluiter.

Bathsheba heeft met ‘Servus’ een fijn gevarieerd album gebracht. Doom, stoner, sludge met sterke vocalen en dreigende gitaarriffs.

(80/100, Svart Records)

Tracklist:
1. Conjuration of Fire 07:35
2. Ain Soph 05:42
3. Manifest 10:33
4. Demon 13 05:45
5. The Sleepless Gods 07:15
6. I at the End of Everything 08:26

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ