The Ominous Circle – Appaling Ascension

Facebookrssmail

The Ominous Circle is een nieuwe death metal band uit Porto. Het Portugese vijftal schijnt op lokaal niveau al naam te hebben gemaakt en met de debuutplaat moet de band buiten de landsgrenzen hetzelfde gaan doen. De debuutplaat, ‘Appaling Ascension’, komt uit op 27 januari en verschijnt via het extreme metal label Osmose Productions.

Het album opent met het intro ‘Heart Girt With A Serpent’ dat met ruim 4 minuten op de klok te lang duurt, echt los gaan we met het tweede nummer. ‘From Endless Chasms’ is een snel nummer met smerige vocalen, de blastbeats knallen werkelijk om je oren, de vieze solo’s brengen iets van afwisseling waar het nummer verder up-tempo door knalt. Nummers als ‘Poison Fumes’ en ‘A Gray Outcast’ kennen wat meer variatie in tempowisselingen wat de nummers ten goede komt. Met nummers die bijna allemaal de zes minuten voorbij gaan ligt de verveling op de loer. Vooral het nummer ‘A Gray Outcast’ kent veel variatie, van een doomachtige riff tot de snelle death metal passages.

‘As The Worm Descends’ is een nummer waarbij de dreiging goed wordt opgebouwd naar een trage riff met weer die brute vocalen die soms toch wat eentonig zijn. Verschillende tempowisselingen uiteindelijk uitmondend in bruut geweld om weer terug te keren in de doom sfeer. Afsluiter ‘Consecrating His Mark’ is met ruim tien minuten op de klok het langste nummer. Een nummer waar continu dreiging van uit gaat maar niet weet te exploderen.

The Ominous Circle heeft met ‘Appaling Ascension’ een aardige debuutplaat afgeleverd en toch mist het album de finesse om echt te overtuigen. Merendeels mid-tempo, met smerige gitaarsolo’s en hier en daar een brute tempoversnelling is het slotstuk een waardige afsluiter.

(75/100, Osmose Productions)

Tracklist:

01. Heart Girt With A Serpent
02. From Endless Chasms
03. Poison Fumes
04. Ateh Gibor Le-Olam Adonai
05. A Gray Outcast
06. to En
07. As The Worm Descends
08. Consecrating His Mark

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ