Stryper – God Damn Evil

Facebookrssmail

Even moe van al die tekstuele Satansverheerlijking? Dan is het weer tijd voor Stryper, de tekstueel Christelijke Metalen tegenhanger. Deed deze prima band in het verleden nogal stof opwaaien door tijdens concerten met Bijbels te strooien ditmaal schoot de titel bij puristen (supermarktketens die de plaat niet willen verkopen omdat het godslasterlijk zou zijn ….) blijkbaar in het verkeerde keelgat. Het is maar net hoe je de titel leest of interpreteert. Uitleg van de band; “God, verdom het kwaad” (een komma doet wonderen ..) als reactie op het toenemende kwaad in al zijn (media) vormen.

De aandacht is nu uiteraard gevestigd en dat zal ook wel het belangrijkste zijn geweest voor goudkeeltje Michael Sweet die het album in 9 dagen bij elkaar pende. Dat is een knappe prestatie want ook dit album is, net als zijn zwaarder getinte voorgangers ‘No More Hell To Pay’ en ‘Fallen’, van hoog niveau.

Stryper staat garant voor een heerlijke portie stevige Heavy Metal maar knalt met ‘Take It To The Cross’ wel even vet uit de startblokken zeg. Vergeet even die onzinnige, instrumentale, zogenaamd spanningsopbouwende eerste minuut maar dan krijg je zelfs een spetterend thrash refrein en death growls (van Matt Bachand (Shadows Fall, Act Of Defiance) als toetje. Heerlijke beuker dit en zo is het merendeel gewoon likkebaardend heftig. Het drumwerk beukt als nooit tevoren en de riffs van Oz Fox hebben niets aan scherpte verloren. ‘Own Up’, ‘You Don’t Even Know Me’, ‘The Vally’ en het titelnummer zijn lekker zware krakers met heerlijke refreinen en dito vocalen die afgewisseld worden met de fraaie ballad ‘Can’t Live Without Your Love’, het smeuïge ‘Sea Of Thieves’ en het felle afsluitende ‘The Devil Doesn’t Live here’.

Enig minpuntje is de enorme hoeveelheid dat je geen “sorry” hoeft te zeggen in het gelijknamige nummer dat instrumentaal gelukkig wel van hoog niveau is. Al met al kan elke metalfan opgelucht ademhalen. ‘God Damn Evil’ is gewoon een ijzersterke plaat of je nu van Jezus houdt of niet, headbangen zul je! (82/100) (Frontiers Records)

Tracklist God Damn Evil:

1. Take It To The Cross
2. Sorry
3. Lost
4. God Damn Evil
5. You Don’t Even Know Me
6. The Valley
7. Sea Of Thieves
8. Beautiful
9. Can’t Live Without Your Love
10. Own Up
11. The Devil Doesn’t Live Here

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ