Evenline – In Tenebris

Facebookrssmail

Na ‘Dear Morpheus’ uit 2014 is het deze maand te verschijnen ‘In Tenebris’ het tweede volledige album van het Franse Evenline. Opgericht in 2009 bestaat de band uit zanger Arnaud Gueziec, gitarist Fabrice Tedaldi, bassist Thomas Jaegle en drummer Olivier Stefanelli. Hun een jaar later verschenen debuut EP ‘The coming Life’ gooide dermate hoge ogen dat ze het voorprogramma van hun helden Alter Bridge bij een aantal Europese concerten mochten verzorgen.

De invloeden van deze helden zijn duidelijk terug te horen in de 10 nummers die ‘In Tenebris’ telt. Melodie en bombast gaan op een prettige manier hand in hand. In het persbericht meldt de band dat de atmosfeer op ‘In Tenebris’ donkerder is dan op zijn voorganger en heeft het over “energetic and violent songs that will appeal to fans of Alter Bridge, Papa Roach and Seether”.

Invloeden van bands “die het gemaakt hebben” aanvoeren is één, op een zelfde niveau presteren als gearriveerde bands is natuurlijk wat anders. Na een paar luisterbeurten overtuigt Evenline echter steeds meer. Dit is echt een consequent goede plaat. Tussen de 10 nummers zijn niet echte zwakke broeders te vinden. Goed doordachte composities met mooie spanningsopbouw, dynamiek en precies genoeg technische krachtpatserij om het interessant te houden. Uitschieters: ‘Sometimes we die’, ‘All against me’ en ‘Echoes of Silence’. Hoofdrol is weggelegd voor zanger Arnaud Gueziec. Met name zijn cleane zang is een “earcatcher”, erg prettig. De vergelijking met de melancholische kant van A Perfect Circle dringt zich op.

Zijn er minpuntjes? Een tweede gitarist zou voor wat meer (melodische) variatie in het klankbeeld kunnen zorgen. Maar ook zonder dat vijfde bandlid heeft Evenline met dit ‘In Tenebris’ een erg goede plaat afgeleverd. Aanrader!

(80/100, Dooweet)

Tracklist:

1. All Against Me
2. Straitjacket 04:23
3. Silene Capensis
4. Echoes of Silence
5. Sometimes we Die
6. Broken Promises
7. Never There
8. Deeper Underground
9. From the Ashes
10. Wasted Years

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ