DARK MIRROR OV TRAGEDY – THE LORD OV SHADOWS

Facebookrssmail

DARK MIRROR OV TRAGEDY – THE LORD OV SHADOWSCradle Of Filth: Opgelet, want jullie opvolgers zijn bekend! Mochten jullie de kar niet meer kunnen trekken, dan kan de band Dark Mirror Ov Tragedy dit met gemak overnemen. Want via Sliptrick Records brengt de zeskoppige band uit: (Jawel!) Seoul, Zuid-Korea hun vierde langspeler uit getiteld ‘The Lord Ov Shadows’. Alleen al het geweldige artwork maakt je nieuwsgierig naar een luisterbeurt.

‘The Lord Ov Shadows’ bestaat uit Chapters, niet uit songs. Zodra je het album aanzet is de vergelijking met Cradle Of Filth albums als ‘Midian’ en ‘Damnation And A Day’ misschien gauw gemaakt, en de vocalstijl van Material Pneuma (Ik zweer het, dat verzin ik echt niet! Voor die naam moest ik ook 2x kijken om te zien of ik het goed gelezen had!) Heeft inderdaad veel weg van Cradle Of Filth zanger Dani Filth.

Maar deze band heeft toch echt een op zichzelf staande klasse album neergezet. Tijdens dit album brengt de band aan de luisteraar een unieke mix van Klassiek, Heavy Metal, en Gothic. Want je luistert echt naar een epos, niet naar losse tracks die tezamen een conceptalbum vormen. Werkelijk van zeldzame klasse hoe Dark Mirror Ov Tragedy de tracks na elkaar laten overvloeien. Het epos start met de instrumentale klassieke met prachtig vioolspel en mooi, stevig en dramatisch pianospel het intro ‘Chapter I: Creation of The Alter Self’, die ze aan het einde uitstekend laten overvloeien naar ‘Chapter II: Possession’.

Respectievelijk ‘Chapter II: Possession’ en ‘Chapter III: The Annunciation In Lust’ zijn songs van een ongekende wereldklasse, waarbij de gruntvocalen zich eveneens neerzetten in een prima en zeer aangename stijl, die zich naadloos weet aan te sluiten met de sound.

Highlight van het album is de ruim 20 minuten durende song ‘Chapter V: I Am The Lord Ov Shadows’, waarin werkelijk alle stijlen voorbijkomen: Klassiek, Gothic, Heavy Metal, Vrouwelijke Sopranovocalen, Gruntvocalen, het kan maar niet op! Nog een keer geeft Dark Mirror Ov Tragedy nog werkelijk alles in zeer hoge kwaliteit en stijl.

Persoonlijk vind ik de laatste jaren de Gothic Metal bands een beetje ingekakt (Tegenwoordig moet die scene het meer hebben van de Doom.) Maar van dit album word je blij. Werkelijk grandioos wat Dark Mirror Ov Tragedy heeft neergezet, notabene uit een continent waarvan je het allerlaatste zou verwachten! Hun geweldige mix van Klassiek, Heavy Metal en Gothic is werkelijk waar uniek en van zeer hoogwaardige kwaliteit gespeeld. Daarom 100 punten voor deze epos. Hulde! (100/100) (Sliptrick Records)

TRACKLIST THE LORD OV SHADOWS

1. Chapter I: Creation of The Alter Self
2. Chapter II: Possession
3. Chapter III: The Annunciation In Lust
4. Chapter IV: Acquainted With The Nocturnal Devastation
5. Chapter V: I Am The Lord Ov Shadows

LINE UP DARK MIRROR OV TRAGEDY

Gash – Gitaar
Material Pneuma – Vocals
Confyverse – Drums
Reverof – Bass, Backing Vocals
Senyt – Gitaar
Genie – Keys

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ