The Great Old Ones – EOD: A Tale Of Dark Legacy

Facebookrssmail

Het uit het Franse Bordeaux afkomstige The Great Old Ones brengt op 27 januari het derde album uit. De band is opgericht in 2009 en in 2012 verscheen het alom bejubelde debuut album ‘Al Azif’ gevolgd door het album ‘Tekeli-li’ in 2014. De band wordt geïnspireerd door een schrijver, en wel H.P. Lovecraft. Een Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver, overleden in 1937, die erom bekend staat dat hij zijn horrorverhalen in een sciencefictionachtig kader plaatste. Ook het derde album, EOD: A Tale Of Dark Legacy’ is gebaseerd op een H.P. Lovecraft verhaal en verschijnt via Season of Mist.

Muzikaal laat The Great Old Ones zich niet vangen in een genre en varieert de band er op los, van blackened death metal tot atmosferische post black metal. Zo is de opener ‘The Shadow over Innsmouth’ een brute up-tempo knaller waarbij drummer Léo Isnard de ene na de andere blast beat uit de hoge hoed tovert. Halverwege het nummer gaat het tempo er uit en laat TGOO horen ook uit een ander vaatje te kunnen tappen.

‘The Ritual’ is een nummer dat meer in het post black metal genre past, een laag tempo met sterk gitaren en heerlijke smerige vocalen. Gaande weg werd wordt de spanning opgebouwd en gaat het tempo flink omhoog. Alle composities zijn ijzersterk en je proeft de ijzingwekkende horror van de verteller, het is alsof je midden in de verfilmde versie zit en wordt meegezogen in het verhaal.

De derde plaat van de The Great Old Ones is een heerlijke concept plaat, de lange nummers zijn boeiend en blijven boeien van begin tot eind.

(82/100, Season of Mist)

1. Searching for R. Olmstead 00:25
2. The Shadow over Innsmouth 09:24
3. When the Stars Align 04:48
4. The Ritual 09:31
5. Wanderings 01:15
6. In Screams and Flames 07:50
7. Mare Infinitum 10:55

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ