Lionheart – The Reality Of Miracles

Facebookrssmail
Lionheart - The Reality Of Miracles

Lionheart, is een Engelse band die in 1980 opgericht is door ex Iron Maiden gitarist Dennis Stratton, en gitarist Steve Mann. De band probeert aan te sluiten bij het op dat moment erg populaire stroming in de hardrock-scene: New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM)

Ze spelen onder andere. op het fameuze Reading Festival in 1981, en gaan als support act mee met grote jongens als Whitesnake, Def Leppard en Saxon. Het succes blijft echter uit en de band valt eind 1985 dan ook uit elkaar.

Een dikke 30 jaar later, in 2016,  worden ze geboekt voor een eenmalig optreden op het ‘Rockingham Festival’ in Nottingham. Lee Small (bekend van Shy en van Phenomena) wordt aangetrokken als zanger. Dit bleek een succes, en blijkbaar broeide er weer wat onder de leden zodat een reunie niet lang uit kon blijven.

In 2017 leveren ze een prima derde album af met de toepasselijke titel ‘Second Nature’. Anno juli 2020 staat het vierde studio album ‘The Reality Of Miracles’ op uitkomen…

Het nieuwe album is een prima vervolg op zijn voorganger uit 2017. Lionheart levert eerlijke en degelijke melodieuze hardrock waarbij vooral de keyboards / synthesizers en de zang en achtergrondzang een belangrijke rol spelen. De produktie van dit album is uitstekend te noemen, evenals de verrassende goede zang van zanger Lee Small.

Lekkere vlotte nummers als ‘Overdrive’, ‘Widows’, ‘All I Want Is You’ en ‘Outlaws Of The Western World’ gaan erin als de spreekwoordelijke zoete koek. Vooral opvallend is het nummer ‘Five Tribes’, wat een heerlijk jaren 80 metal sfeer heeft, en wat zeker niet misstaan had op een album van Black Sabbath uit dit decennia.

Het titelnummer ‘The Reality Of Miracles’ blijkt een heerlijk meeslepende ballad te zijn, met veel melodie en prachtige zang. Prachtig! Met ‘Kingdom Of The East’ weet de band ons zelfs in oosterse sferen te brengen. Eigenlijk staat op dit album geen een slecht of minder nummer, alle songs hebben een kop en een staart, waardoor het nergens even inkakt allemaal. Sterker nog, het album weet de gehele tijdsduur je aandacht erbij te houden , wat knap is tegenwoordig!

Dit is materiaal voor de melodieuze rockers onder ons die bands als FM, Snakecharmer, Praying Mantis, en misschien zelfs een Europe een warm hart toedragen! Een verrassend goed album! (80 / 100) (Metalville)

Bandleden:

Dennis Stratton – guitars
Steve Mann – guitars
Lee Small – vocals
Rocky Newton – bassguitar
Clive Edwards – drums

Tracklist:

01. Salvation
02. Thine Is The Kingdom
03. High Plains Drifter
04. The Reality Of Miracles
05. Five Tribes
06. Behind The Wall
07. All I Want Is You
08. Widows
09. Kingdom Of The East
10. Overdrive
11. Outlaws Of The Western World

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ