Luciferian Light Orchestra – Black

Facebookrssmail

Toen in 1995 Therion bandbaas Christofer Johnsson zijn twijfels kreeg over de weg die zijn band diende in te slaan ontwikkelde hij zijn “plan B” genaamd Theli. Nog voordat deze band gestalte kon krijgen kwam het bericht dat Nuclear Blast het middels een groot budget wel degelijk zag zitten in de naam Therion en die kans komt natuurlijk maar eenmalig voorbij. De nieuw ontwikkelde richting die een meer 70’s achtige sound had en waarvoor inmiddels 2 songs waren geschreven bleken echter zo goed dat dit de nieuw ingeslagen weg zou gaan worden. ‘Cults Of The Shadow’ kreeg een steviger fundament en de naam Theli sierde de albumhoes als titel van een baanbrekend album op het gebied van symfonische opera metal.

Die andere song die te lichtvoetig van aard was werd lang “het verloren Theli nummer” genoemd maar wordt dan nu eindelijk op plaat bekend als ‘Where The Lillies Grow’. In Luciferian Light Orchestra kan Christofer zijn grote voorliefde voor 70’s occult getinte muziek lekker kwijt. Het gelijknamige debuut was al een heerlijk exemplaar en deze ep is hierop een welkome aanvulling. De sfeer, de zang en de muzikale omlijsting is allemaal weer dik in orde en het luistert gemakkelijk weg. Opener ‘Evil Masquerade’ stamt uit de tijd van het debuut en past hier naadloos op aan. ‘Where The Lillies Grow’ is wat rustiger van aard maar dat wordt gelukkig gecompenseerd door het daarop volgende ‘Serpent Messiah’. Een heerlijk vlot nummer met een lekker afwisselend zwaar middenstuk en fraai opgebouwd einde. Het afsluitende ‘Thunder Perfect Mind’ is weer lekker meeslepend en voorzien van fraaie arrangementen.

Luciferian Light Orchestra levert met dit korte tussendoortje weer een fraai gemusiceerd werkje af. De Therion invloeden klinken weliswaar in ieder nummer door maar dat is eerder een pluspunt te noemen. Liefhebbers van progressieve 70’s rock met een donker, occult randje zijn hier zeker aan het goede adres maar iedere andere muziekliefhebber zal zeker ook plezier beleven met dit toegankelijke plaatje.

(80/100, Svart Records)

Tracklist:
1. Evil Masquerade
2. Where The Lilies Grow
3. Serpent Messiah
4. Thunder Perfect Mind

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ