Phil Campbell And The Bastard Sons – The Age Of Absurdity

Facebookrssmail

Phil “Wizzö” Campbell is natuurlijk vooral bekend als de gitarist van Motörhead waar hij vanaf 1984 t/m 2015 aan de zijde van Ian “Lemmy” Kilmister speelde. Na het overlijden van Lemmy in 2015 kwam er een einde aan Motörhead. In 2016, op Wacken, ontstond Phil Campbell And The Bastard Sons waar Phil met zijn zonen Todd, Dane en Tyla speelde. Eind 2016 verscheen de gelijknamige EP en op 26 januari j.l. verscheen het debuut album ‘The Age Of Absurdity’ via Nuclear Blast Records.

Het album kent een vliegende start met de eerder uitgebrachte single ‘Ringleader’. Een lekker stevig up-tempo nummer waarbij je stiekem even aan de vorige carrière van Phil moet denken. De vocalen worden ingevuld door zanger Neil Starr (Attack! Attack!) en deze klinken vor dit nummer eigenlijk wat te lief en hadden best wat rauwer gemogen. Bij het nummer ‘Freak Show’ gaat het tempo er flink uit en krijgen we stevige rocker voorgeschoteld. een eenvoudige hardrock nummer een melodisch refrein en opvallend is dat de vocalen van Neil hier beter bij kleuren.

Zo kent het album twee gezichten, lekkere snelle nummers als bijvoorbeeld ‘Gypsy Kiss’ en het veel te korte ‘Dropping The Needle’ en hard rockende nummers. lekkere stampers als ‘Welcome To Hell’, ‘Step Into The Fire’ of het meer bluesy ‘Dark Days’. Stuk voor stuk nummers die lekker klinken en heerlijk weg luisteren. Het meest opvallende nummer is afsluiter ‘Into The Dark’, een wat zoetsappige semi ballad waarbij de vocalen van Neil Starr eigenlijk het best tot zijn recht komen.

Het debuut van Phil Campbell And The Bastard Sons is er een die er mag zijn. Lekker ongecompliceerde hardrock met een paar heerlijke snelle songs.

(85/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Ringleader 4:04
2. Freak Show 3:41
3. Skin and Bones 3:49
4. Gypsy Kiss 2:22
5. Welcome To Hell 3:06
6. Dark Days 4:44
7. Dropping The Needle 1:50
8. Step Into The Fire 3:32
9. Get On Your Knees 3:28
10. High Rule 3:55
11. Into The Dark 6:37

Phil Campbell – Guitar
Todd Campbell – Guitar
Dane Campbell – Drums
Tyla Campbell – Bass
Neil Starr – Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ