Geoff Nicholls, voormalig toetsenist van Black Sabbath overleden

Facebookrssmail

Tony Iommi, gitarist van Black Sabbath, heeft via Facebook laten weten dat Geoff Nicholls, voormalig toetsenist van Black Sabbath gisteren op 68-jarige leeftijd de strijd tegen longkanker heeft verloren. “Geoff en ik waren bijna 40 jaar zeer goede vrienden, hij steunde mij altijd. Ik ga hem missen, hij zal in mijn hart verder leven tot we elkaar weer zien, rust in vrede mijn vriend”, aldus Iommi.

Quartz, Nicholls’ band vóór hij in 1979 toe trad tot Black Sabbath, liet ook via Facebook weten dat de toetsenist is overleden. “Iedereen in de band, en een ieder die ook maar iets met de band te maken heeft gehad, hebben moeite met het vinden van woorden over hoe ze hun gevoel en verdriet kenbaar moeten maken over het overlijden van hun dierbare vriend Geoff Nicholls”, liet Quartz weten.

Na 5 jaar Quartz – wiens debuutalbum is geproduceerd door Iommi – trad Nicholls, samen met zanger Ronnie James Dio toe tot Black Sabbath, dit na het ontslag van Ozzy Osbourne in 1979. Nicholls was voor het eerst te horen op Black Sabbath’s uit 1980 daterende album ‘Heaven and Hell’, vervolgens nam hij met de band nog 9 studio albums op. In 1985 werd hij een officieel lid van Black Sabbath, dit bleef zo tot 1996, toen Osbourne weer toetrad tot de band. Nicholls werd in 2004 vervangen door toetsenist Adam Wakeman.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ