Panikk – Discarded Existence

Facebookrssmail

Panikk is een thrash metal band uit de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De band is opgericht in 2008 en bracht met ‘Unbearable Conditions’ het debuut album uit in 2013. In 2015 volgde de EP ‘Pass the Time’, volgende maand verschijnt de tweede langspeler, ‘Discarded Existence’, via Xtreem Music. Het viertal brengt een “old school” variant waarbij we moeten denken aan Bay Area thrash bands als Vio-lence, Forbidden, Forced Entry en Exodus.

Muzikaal brengt Panikk niets nieuws, snelle melodieuze thrash nummers met veelal “clean vocals” van gitarist en enig overgebleven origineel bandlid Gašper “Gapa” Flere. Op zich niets mee natuurlijk, goede muziek hoeft niet per definitie vernieuwend te zijn. Vanaf de opener ‘Instigator of War’ knalt Panikk voorwaarts met lekkere ongecompliceerde thrash metal. Nummers die eigenlijk niet voor elkaar onder doen maar ook nergens uitblinken. Meest aantrekkelijke nummer is dan misschien ‘Eyes Don’t Lie’, een nummer met sterke drums en achtergrond vocalen.

Panikk heeft met ‘Discarded Existence’ een oer degelijk thrash album gebracht, verrassend is het allemaal niet maar mits gebracht met de juiste dosis energie zullen live de vonken er van afspatten. Aanrader voor de thrasher van de oude school.

(75/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Instigator of War
2. Sedated in Utopia
3. Under Pretence
4. Individual Right
5. Rotten Cells
6. Discarded Existence
7. Eyes Don’t Lie
8. Reconstruction
9. Outro

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ