Geslaagd verjaardagfeestje The Toy Dolls in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Vrijdag 17 februari is het feest in Leiden. Na de geslaagde show van vorig jaar november in de Maassilo te Rotterdam zijn The Toy Dolls terug in Nederland. De band viert, sinds vorig jaar, haar 35 jarig bestaan met een Europese rondgang met maar liefst vijf Nederlandse shows staan er op het programma. Het Leidse Gebr. de Nobel smaakt het genoegen de derde Nederlandse show te huisvesten. In een mooi gevulde grote zaal is het de Nederlandse band Coppersky die het publiek mag opwarmen voor een potje onvervalste pret punk.

Het Utrechtse Coppersky bestaat uit drie broers en de beste vriend van de broers en brengt een portie rock naar Leiden. Coppersky bracht in 2013 de debuutplaat ‘Relief, Be Around The Bend’ uit en in 2015 volgde nog een EP. De zaal is nog maar matig gevuld wanneer Coppersky de nummers ten gehore brengt en zij die al wel de zaal ingekomen zijn kijken het gebeuren gelaten aan. Duidelijk wordt dat een ieder hier met een doel is en dat is The Toy Dolls. Muzikaal zitten de nummers goed in elkaar waarbij er een sterke rol is weggelegd voor bassist Robert. De ietwat rauwe en aparte vocalen van zanger Erik Zwart komen vanavond wat minder uit de verf. Coppersky doet haar ding en weet niet echt te overtuigen, het publiek wacht op de fun punkers.

The Toy Dolls bestaan inmiddels 36 jaar en worden al jaren aangevoerd door zanger / gitarist Michael “Olga” Algar. Michael is het enige originele bandlid en eigenlijk de belangrijkste component van The Toy Dolls. De zaal is inmiddels goed gevuld met oude punks, skins en een enkele verdwaalde metalhead wanneer de mannen het podium opkomen. Lekkere herkenbare punk songs zorgen voor een lekker ontspannen sfeertje, het publiek is nog wat tam maar daar komt tijdens de kraker ‘Nellie the Elephant’ verandering in. De pogo wordt ingezet en de nummers die volgen worden luidkeels meegebruld. Feestelijk knalt een grote fles Lambrusco, het is tijd voor ‘The Lambrusco Kid’. Het vermakelijk ‘Toccata in Dm’ volgt en The Toy Dolls doen exact dat wat de mannen al jaren doen. Olga en Tommy Goober rennen energiek over het podium, Mr. Duncan timmert de boel dicht en dit alles tot groot vermaak van het publiek. Origineel en vernieuwend is het allemaal niet maar The Toy Dolls hebben het vermogen om bij een ieder een lach op het gezicht te toveren en dat is het allemaal waard.

Anders dan anders, de bar bleef na het optreden van The Toy Dolls open en een ieder kon met zijn kornuiten nog een biertje doen en wat napraten of een dansje wagen Eighties Verantwoord feestje.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ