Gravestone – Rotten Kill

Facebookrssmail

Gravestone is een vrij nieuwe band uit Zweden. Ze zijn pas in 2013 opgericht als een soort side-project van leden van Entrails en Saga Incendia. Onderhand hebben de heren besloten er toch een volwaardige band van te maken en als bewijs is hier het eerste wapenfeit de EP ‘Rotten Kill’ uitgedracht door Raw Skull Recordz.

Zweden, Gravestone, Old school death metal met leden van Entrails? Het kan bijna niet anders dan dat er hier gebruik wordt gemaakt van de HM-2 zaagsound, en jawel dat is ook zo! Nu zijn er tegenwoordig aardig wat bands die dit hemels geschenk intrappen dus reist bij mij altijd de vraag, hoe zijn de songs? Want daar schort het bij veel HM-2 bands aan. Wel de sound niet de songs. Gelukkig is dat bij Gravestone super goed verzorgd. De band knalt werkelijk als een malle. Heerlijke lompe mid-tempo death metal met de oersound van Dismember en Entombed. Er staan maar 3 nummers op de EP, maar ze zijn allemaal van nek brekende kwaliteit. De teksten zijn zo mogelijk nog lomper dan de muziek (en dat is heel knap).

Is het origineel? Nee natuurlijk niet, maar het is potverdomme wel een heerlijk schijfje. Verplichte kost voor iedereen die zich liefhebber noemt van old school death metal!

(85/100, Raw Skull Records)

Tracklist:
Fucking your Corpse in Hell
Rotten Kill
By the Knife

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ