Herman Frank – Fight the Fear

Facebookrssmail

De Duitse gitarist Herman Frank uit Hannover is vooral bekend geworden in de jaren 80 met Accept en later via Sinner en Victory. Hij brengt sinds 2009 met de regelmaat van de klok een album uit met zijn soloproject. Dit is dan ook alweer zijn vierde cd. Als je bekend bent met zijn eerdere (solo) werk, zal zijn muziekstijl weinig verrassend zijn: power metal in de stijl van Judas Priest, Primal Fear en vooral Accept. Origineel is anders, maar Herman Frank beheerst dit genre tot in de details: metal volgens het (Duitse) boekje dus. Herman heeft hiervoor een prima band om zich heen verzameld: zanger Rick Altzi (Masterplan), tweede guitarist Heiko Schröder, drummer André Hilgers (Rage) en Jaded Heart bassist Michael Müller.

Het eerste nummer ‘Until the End’ zet meteen de toon: dubbele basdrum, een zanger met de schreeuw van Accept’s Udo Dirkschneider en veel (dubbele) gitaarsolo’s. Aanstekelijke beuker, heerlijk geproduceerd en lekker in het gehoor. Van dit soort nummers horen we er overigens nog een flink aantal voorbijkomen. Bij het derde nummer, ‘Terror’, gaat het tempo gelukkig iets omlaag, met ook hier weer heerlijk gitaarwerk. Het daaropvolgende ‘Sinners’ is een prachtige stamper met een aanstekelijk refrein. Het logge ‘Hail&Row’ heeft wat Dio invloeden. ‘Stay Down’ leent bij ‘Princes of the Dawn’ van voormalig broodheer Accept, ook qua zang, maar is verder een prima song. Andere uitschieters: het snelle ‘Wings of Destiny’ en de afsluitende mooie power ballad ‘Lost in Heaven’. Helaas staan er ook wat nummers tussen die even cliché klinken als hun songtitels. Nummers als ‘Hitman’, ‘Rock You’ en ‘Are You Ready’ blinken niet direct uit in avontuurlijkheid zeg maar.

Herman Frank levert met Fight the Fear een ietwat voorspelbare, maar lekker headbangende plaat af, die prima in het gehoor ligt en heerlijk gitaarwerk bevat; maar aan het toch al enigszins conservatieve genre helaas nauwelijks iets toevoegt. Al weet ik ook niet of veel liefhebbers daar ook op zitten te wachten. Veertien nummers van gemiddeld een dikke 5 minuten is wellicht ook wat teveel van het goede. Blijkbaar is hierin met name Duitsland nog een publiek voor, in ons land zie ik hem hier geen grote successen mee boeken ben ik bang. Maar voor een lange rit op de snelweg, echter een prima rockende soundtrack. (75/100 ) (AFM Records)

TRACKLIST FIGHT THE FEAR

01 – Until The End
02 – Fear
03 – Terror
04 – Sinners
05 – Hatred
06 – Hail&Row
07 – Hitman
08 – Stay Down
09 – Rock You
10 – Don’t Cross The Line
11 – Are You Ready
12 – Wings Of Destiny
13 – Waiting For The Night
14 – Lost In Heaven

LINE-UP HERMAN FRANK

Herman Frank (guitars)
Rick Altzi (vocals)
Andre Hilgers (drums)
Michael Müller (bass)
Heiko Schröder (guitars)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ