Numenorean – Home

Facebookrssmail

SOM391-Numenorean-500X500px-72dpi-RGBNumenorean is een Post-Black Metal band uit het Canadese Galgary opgericht in 2011. In 2014 werd er een demo uitgebracht als twee mans formatie, met Byron Lemley die de drums, gitaren en bas voor zijn rekening nam en Brandon Lemley de vocalen bracht. Na de demo en het uitbreiden van de line-up werd er getekend bij Season of Mist en verschijnt op 22 juli de debuutplaat ‘Home’.

Het album opent met de titelsong ‘Home’, een afwisselend nummer met enerzijds de schreeuwerige vocalen van Brandon en anderzijds het melodieuze gitaarwerk van Byron en Roger LeBlanc. Verschillende wendingen van up-tempo stukken naar gevoelig gespeelde passages, een heerlijk opgebouwd nummer. ‘Thirst’ knalt uit de startblokken met de denderende dubbele bas van drummer David Horrocks, op het moment dat de vocalen erbij komen zakt het tempo om vervolgens af te dalen naar een melodieus tussenstuk met duistere vocalen. Ook dit nummer kent een goede opbouw en zijn de wisselingen van tempo goed voor het nummer.

‘Shoreless’ is een instrumentaal nummer, een nummer dat de rust hersteld. 3 1/2 minuut gitaar gepingel zonder pretenties. ‘Devour’ borduurt voort op het instrumentale intermezzo tot dat Brandon Lemley zijn strot weer open trekt en de rust subliem verstoord. Strakke drums in het mid-tempo gedeelte, de strakke drums houden het nummer overeind en bewaken de lijn daar het overige geweld dreigt te vergaan in chaos. ‘Devour’ met haar 12 1/2 minuut klinkt rommelig en hoewel het nummer voldoende sterke momenten kent is het een van de mindere nummers. De afsluiter ‘Laid Down’, ook al bijna 12 minuten, is weer een heerlijk nummer. Bruut en ook hier weer rustige muzikale passages die het nummer smoel geven, een sterke afsluiter.

Numenorean heeft een sterke en spannende debuutplaat gebracht vol wendingen en bol van muzikaliteit naast het brute black metal geluid.

(8/10, Season of Mist)

Tracklist:
1. Home 09:13
2. Thirst 07:06
3. Shoreless 03:24
4. Devour 12:30
5. Laid Down 11:44

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ