Alice Cooper in december voor exclusieve NL show in 013

Facebookrssmail

De notoire shock- en horrorrock formatie Alice Cooper komt op maandag 4 december naar het Tilburgse 013. Guillotines en elektrische stoelen, hoge hakken en zwarte eyeliner: laat deze entourage niet afleiden van het knappe classic rock geluid. De laatste show van Cooper was in juni 2016 in 013 en deze verkocht pijlsnel uit. Tickets kosten €55 (excl. service- en transactiekosten) en gaan vanaf zaterdag 4 maart om 8:00 uur in de voorverkoop.

Het grote succes begon in 1971 met de vierde plaat, ‘Killer’. Met nummers als ‘Under My Wheels’ en ‘Halo of Flies’ werd het ineens een hitband. Ook ‘Schools Out’ (1972) behoort intussen tot het muzikale canon zoals het in de rockgeschiedenisboeken staat. Velen kennen Alice Cooper bovendien als solo artiest en onder die noemer bracht hij in 1975 ‘Welcome To My Nightmare’ uit, een concept album pur sang. En wie kent niet de gigantische hit ‘Poison’ uit 1989?

Alice Cooper was de beul en het publiek zijn slachtoffer. Hoewel dit soort macabere retoriek vandaag de dag nauwelijks wenkbrauwen doet fronsen, werd het sommige Amerikaanse steden begin jaren 70 teveel. Alice Cooper, Blue Öyster Cult en Kiss vormden toen de shockster drie-eenheid en samen met genres als progressive artrock, proto-punk, garagerock en de Engelse glamrock domineerden zij de muziekwereld van die tijd. Op maandag 4 december staat hij als vaudeville hardrocker exclusief op het podium in Tilburg. De vorige show vond ook in 013 plaats en verkocht toen binnen no time uit. Je bent gewaarschuwd!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ