FemME III komend weekend op het programma

Facebookrssmail

event_headerOver een paar dagen staat de derde editie van FemME te gebeuren. Op 23-25 september is het feestje in de Effenaar (Eindhoven). Er zijn veel redenen om naar FemME (Female Metal Event) te komen zoals de line-up die allerlei stijlen metal omvat met een keur aan heel bekende en veel onbekende bands op het podium om te ontdekken.

De vrijdag kent een bijzondere (semi-)akoestische invulling. Naast het meer bekende Kingfisher Sky staat het in Nederland niet zo bekende Duitse opera metal gezelschap Molllust op de planken. Het hoogtepunt wordt de set van de Eindhovense Marcela Bovio (Stream of Passion). Dit optreden is tevens de release van haar solo-album ‘Unprecedented’. Ze zal voor deze gelegenheid worden begeleid door een strijkkwartet.

Op de zaterdag start het meer heftige, reguliere deel van het festival. Naast revelatie van vorig jaar Endof the Dream staan twee top bands uit Canada op het podium: Kobra and the Lotus (met hun enige show in Nederland dit jaar) en The Birthday Massacre, die zelfs hun enige show op het vasteland van Europa dit jaar op FemME spelen. Co-headliner Sirenia heeft net hun nieuwe album afgerond en staat voor de eerste keer op het podium met een nieuwe zangeres. Diabulus in Musica heeft ook een nieuw album op zak (release op 18 november). Onder de minder bekende bands de progmetal van Ex Libris met Dianne van Giersbergen (Xandria), voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Daarnaast het ruigere werk van Bliksem en The Charm The Fury.

De laatste dag opent net als vorige edities met de jaarlijkse modeshow van Ingeborg Steenhorst. Ingeborg is bekend als styliste van diverse bands, waarvan Epica een van de meest bekende is. Niet alleen podiumkleding wordt getoond maar ook draagbare kleding. De show wordt muzikaal ondersteunt door Cirrha  Niva. In de kleine zaal o.a, de battle winnaar Shadowrise en Infected Rain uit Moldavië. In de grote zaal is er powermetal van nieuwkomer Ancient Bards en het gevestigde Xandria. Aan de meer heftige kant Nightmare en de headliner Arch Enemy, dat vorig jaar Dynamo Metal Fest afsloot en recent nog een geweldige headliner show weggaf op Wacken Open Air. Voor Arch Enemy meteen ook de afsluiter van de “War Eternal” tour 2016.

In het totaal 27 nationale en internationale acts op 2 podia, zonder overlappende speeltijden. Hiermee is het grootste event met female metal in Europa. Drie dagen metal van de bovenste plank in de Effenaar, in een prettige omgeving met prima faciliteiten waaronder een splinternieuw geluidssysteem.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ