Drive Like Maria in Deventer: Rock zonder smoesjes.

Facebookrssmail

Terwijl de band nog even snel wat eten naar binnen werkt komen de eerste bezoekers al aan bij het Burgerweeshuis in Deventer. 
De verwachtingen waren hoog gezien de eerdere recensies van de tour waarbij de woorden ‘knallend’, ‘geweldig’, ‘briljant’ en ‘vet’ veelvuldig voorbij komen. Dat beloofd wat.

In het voorprogramma van de band staan The Silverfaces, opgericht in 2013 brengt deze band een set van blues rock afgewisseld met psychedelische rock. Dat daarbij de vergelijking wordt gemaakt met Wolfmother is voor de band een zeer groot compliment. Een paar heerlijke nummers worden de zaal in geslingerd waarbij frontman Jesse Koch duidelijk de avond van zijn leven heeft. Vooral de nieuwe EP van de band wordt goed ontvangen door de zaal, dit is zeker een band om in de gaten te houden.

En dan na een kleine set van The Silverfaces en een minimale ombouw van het podium is het tijd voor Drive Like Maria, daarbij is meteen duidelijk dat de band aan het groeien is, muzikaal maar ook op het podium. Aangevuld met een bassist en een toetseniste is het geluid een stuk volwassener geworden.
Openingsnummer ‘Saints’ zet direct de toon voor de rest van de avond. De band laat even zien waarom ze een reputatie als live band hebben.

Tijdens het nummer ‘Die A Little More’ neemt toetseniste Tamara van Esch de stukken van Janes Ian voor haar rekening. Het publiek reageert hier erg enthousiast op, en blijft daarna zelfs in verbazing achter als Hoffman er een fantastische solo uitperst.

Na een muzikale reis langs het oeuvre van de band is er na bijna 2 uur dan toch tijd voor de toegift. Toepasselijk om deze te beginnen met ‘When The Lights Go Down’ om daarna nog even de zaal op de kop te zetten en te eindigen met ‘So’, openingsnummer van het album ‘Elmwood’.
 Door de aanvulling van een bassist en toetseniste is Drive Like Maria een andere weg ingeslagen. Nog een steeds zijn ze die pompende rockband die elke zaal verbluft achterlaat, maar nu met wat extra’s. Meer volwassen, en dat is vooral te merken in de wat oudere nummers die nu een nieuw sausje hebben gekregen. Half maart staat de band op het SXSW festival in Austin, Texas. Dat deze band het komend festival seizoen vaak te zien zal zijn hoeft niemand over te twijfelen. Dit is precies wat we allemaal nodig hebben, lekkere rock zonder smoesjes.

Foto’s (C) Robert Westera

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ