Alarm voor Mayday Parade in de Melkweg

Facebookrssmail

Op dinsdagavond 26 februari staat rockband Mayday Parade in de Melkweg Oude Zaal met support van de Californische post-hardcore band Movements. Het is al een tijd geleden dat Mayday Parade voor het laatst in Nederland stond. Movements daarentegen is hier vorig jaar al twee keer geweest, waaronder één keer met hun eigen headline tour.

Bij het enige voorprogramma is de zaal al aardig gevuld, ook al beginnen ze best wel vroeg. Movements betreedt rustig het podium en begint op hun gemak aan het eerste nummer. Zodra de gitaren door de speakers knallen ontstaat er al een redelijke moshpit. Het is duidelijk dat er voor deze band ook zeker mensen zijn gekomen. De zanger Pat maakt veel contact met het publiek en de fans geven die aandacht maar al te graag terug. Het is een mooi aanzicht om ze samen te zien zingen. Movements speelt vooral liedjes van hun meest recente album, maar gooit er ook een liedje uit hun eerste album uit 2016 tussen. Het publiek reageert daar erg energiek op. Ze eindigen hun set met hun meest populaire liedje ‘Daylily’. De tekst wordt uit volle borst meegezongen door de meerdere fans die in de zaal aanwezig zijn.

Het is tijd voor Mayday Parade. De zaal is aardig gevuld, maar zeker niet helemaal vol. De band betreedt met gedoofde lichten het podium. Het publiek is erg enthousiast. Ze beginnen de avond met ‘Never Sure’ van hun nieuwste album ‘Sunnyland’, waar deze tour ook naar vernoemd is. De band begint erg energiek aan hun optreden, de zanger Derek Sanders danst op zijn blote voeten en is ook veel in de lucht te vinden.

Mayday Parade geeft aan dat ze speciaal een nummer gaan spelen voor de Nederlandse fans. Ze hebben gemerkt dat wij andere favorieten hebben dan de meeste landen en passen hierop hun setlist aan. Ze verminderen hun energieke optreden door een akoestisch nummer te spelen speciaal voor ons; ‘The Problem With The Big Picture Is That It’s Hard To See’.

De band speelt een mooie combinatie tussen liedjes van het nieuwste album en hun oudere werken. Ook spelen ze meerdere covers. Zo maken ze een medley van ‘My Friends Over You’ / ‘I’m Not Okay’ / ‘Cute Without The ‘E’’ en spelen ze ook nog ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye.

Hoewel de band erg energiek op het podium staat valt het wat tegen dat het publiek niet erg meedoet. Zodra de zanger contact maakt met hun publiek zijn er wel wat fans die hem dit teruggeven. Ze sluiten de avond af met een toegift van twee nummers. Het eerste nummer is er eentje van hun allereerste album uit 2006 en de 2e uit van hun album uit 2007. Wat erg interessant is voor een album release tour, maar deze werden natuurlijk erg geliefd door de fans.

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ