Letterlijk in vuur en vlam met Stahlzeit in Weert

Facebookrssmail

Deze zomer had Rammstein De Kuip helemaal uitverkocht, voor degene die daar niet bij hebben kunnen zijn is nu een klein goedmakertje. Stahlzeit is al jaren een van de beste tributebands van Rammstein. Dit weekend staan ze voor twee uitverkochte shows in De Bosuil in Weert.

Deze band weet als geen ander hoe ze de grote stadion shows van Rammstein in de kleinere zalen kunnen evenaren zonder dat het effect verloren gaat. De laatste tijd schieten overal tributebands de grond uit en worden er overal avonden of hele dagen georganiseerd met de beste bands. Maar er zijn er weinig die de perfectie zo goed najagen dan deze band. Bij binnenkomst valt meteen het doek op dat voor het podium hangt en de hekken die uit voorzorg een paar meter voor het podium gezet zijn. De lichten worden gedimd en de muziek begint.

Nadat de gitaristen en drummer inzettenvalt het doek en komt de band tevoorschijn. Al snel komt de zanger op die als twee druppels water op Rammstein’s Till Lindemann lijkt. Zowel qua looks als stage performance is hij vrijwel identiek aan de zanger van Rammstein. Voor het podium staan grote kisten waar de leden op konden staan en waar al snel de vlammen onder vandaan komen. Het is een redelijk klein podium, dus ze kunnen niet het volledige materiaal gebruiken dat ze normaal gesproken bij hebben. Toch komt er erg veel vuur tevoorschijn tijdens de set.

Voor het nummer ‘Mein Teil’ wordt de toetsenist in een grote ketel gestopt, de zanger verkleedt zich als kok en komt vervolgens de boel opwarmen met een grote vlammenwerper. De toetsenist krijgt wat later op de avond nog even zijn momentje van geluk, hij gaat al crowdsurfend naar de bar om daar een glas bier te halen. De zanger deelt nog even mee dat ze wederom erg blij zijn om twee dagen uit te verkopen. Door dit succes zijn er voor het volgende jaar weer twee shows gepland.

Ook vroeg hij wie er afgelopen zomer naar het optreden van Rammstein waren geweest, tot zijn verassing waren dit er erg weinig. Voor een avond als deze zijn nummers als ‘Amerika’, ‘Du Hast’ en ‘Feuer Frei’ absoluut niet weg te denken. Na even kort weg te zijn geweest komt de band letterlijk knallend terug met het nummer ‘Deutschland’. De set werd met een flinke vonkenregen afgesloten met ‘Engel’.

Een erg warme avond is het in deze met vlammen gevulde zaal. Zo groot mogelijk hebben ze uitgepakt in de redelijk kleine zaal. Van vlammenwerpers en vonken regen tot co2-kanonnen, alles is aanwezig om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Niet voor niets worden ze door velen de beste coverband van Rammstein genoemd. Het enige nadeel zijn de rookdampen die in deze zaal blijven hangen, waardoor toch wat mensen beginnen te hoesten en last krijgen van de ogen, maar ach… dat is Stahlzeit.

Foto’s (c) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ