The Clash kweekvijver nieuw talent!

Facebookrssmail

Het is zaterdag 4 maart 2017, Culemborg loopt vol met de honderden (kleine 450) meegereisde fans uit heel Nederland, o.a. Spijkenisse, Emmen, Gramsbergen en fans vanuit België, Leuven, strijken neer in het Event Center aan de Beesdseweg. Hier wordt gestreden voor een optreden in het “Amsterdamse” Paradiso. Fans van alle bands bezetten om en om de eerste 3 rijen vooraan de bühne. Klokslag 19.00 opent organisator John van de Borne de semi-final waar 9 bands het uiterste van zich vergen. Haartjes goed, schoenen gepoetst en…..gitaar gestemd.

Grape Valley is als eerste band welke een plek wil “verdienen” naar de finale, met pop en rocknummers zwepen ze het aanwezige publiek op.

Hierna mogen de mannen van Letz Zeppelin hun kunsten vertonen, de ene klassieker volgt de andere op. Met het strakke gitaarspel maken onze Belgische vrienden indruk.

De Joe Cover Band (2e vakjury winnaar) maakte al vroeg het feestje compleet,….zeker het slot was perfect, geen hit van Joe maar van the Eagles, Desperado (tevens cover single) werd tot in perfectie uitgevoerd.

Three/Third XL een enthousiaste jonge coverband met in de frontline 3 prachtige zussen speelde vol passie hits van toen en de knallers van nu.

Na dit optreden maken de mannen van In the Name of (voor de 3e x op rij vakjury winnaar) hun opwachting,…de U2 hits worden wederom vol overgave gespeeld en niet voor niets worden gitarist Richard en zanger Peter uitgeroepen tot beste van de avond. Zij zijn genomineerd voor de individuele awards die ook in Paradiso worden uitgereikt.

Na dit spetterende optreden is het aan Level Up, gesteund door een in grote schare meegereisd publiek weet men een super optreden neer te zetten, maar helaas niet voldoende voor een volgende ronde. Dan is het tijd voor The Green Monkeys, de boys komen vanuit Gramsbergen, Culemborg onveilig maken. Met hun aanstekelijke charme krijgen de jonge jongens al het vrouwelijk schoon in zwijm. De Monkeys ontvangen een Wildcard voor 1 april waardoor men nog kans maakt op…the only road to !.

The Pixels, deze 8-koppige band uit Leuven spelen hits uit de jaren 90 en 2000 maar ook diverse recentere hits, hiervoor ontvangen zij de publieksprijs. Last but not least Dubbel Fout (tevens winnaar publieksprijs) uit Maastricht spelen of hun leven er vanaf hangt, van de echte klassiekers tot aan de huidige top 40.

Op 1 april 2017 is de volgende voorronde naar….the only road to Paradiso @ Event Center Culemborg

The Clash of the cover bands 1st BeNeLux Semi-final,….the only road to Paradiso
Event Center Culemborg, 4 maart 2017
Deelnemende bands:
Grape Valley
Letz Zeppelin
Joe Cover Band
Three / Third XL
In the Name of
Level Up
The Green Monkeys
The Pixels
Dubbel Fout

Foto’s (C) John Verhagen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ