Happy birthday Vinnie Paul

Facebookrssmail

Vincent Paul Abbott, waarschijnlijk beter bekend als “Vinnie Paul” is geboren op 11 maart 1964 in Abilene, Texas. Een drummer die vooral zijn bekendheid dankt aan de bands Pantera, Damageplan en zijn huidige band en “supergroep” Hellyeah.

Vinnie Paul formeerde de heavy metal band Pantera in 1981 met zijn broer Dimebag Darrell (toen onder de naam Diamond Darrell) en Terry Glaze op de gitaar, bassist Tommy D. Bradford, en zanger Donnie Hart. na het vertrek van Hart nam Terry Glaze de vocalen over.

Pantera nam zanger Phil Anselmo aan om Glaze te vervangen in 1987. In 1990 werd ‘Cowboys from Hell’ uitgebracht en dit album betekende het keerpunt. Anselmo en Pantera werden genomineerd voor “best metal performance Grammys”, voor de nummers ‘I’m Broken’, ‘Suicide Note Pt. I’, ‘Cemetery Gates’ en ‘Revolution Is My Name’.

In 2001 besloot Anselmo om Pantera “on hold” te zetten dit terwijl hij tourde en platen opnam met verschillende andere projecten. Het officiële eind van Pantera kwam in 2003 vooral vanwege de ruzie tussen Anselmo en de rest van de band.

Vinnie’s broer Dimebag Darrell overleed in 2004, hij werd doodgeschoten op het podium tijdens een optreden van Damage Plan. In de jaren erna is het nooit goed gekomen tussen Vinnie Paul en
Anselmo. Hoewel Anselmo publiekelijk Paul om vergiffenis heeft gevraagd en een hernieuwde vriendschap zocht heeft Paul aangegeven niet geïnteresseerd te zijn en Phil nooit meer te willen spreken.

RockMuZine feliciteert Vinnie Paul met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ