Heavy metal maniacs festival, 18e editie

Facebookrssmail

Op vrijdag 22 september & zaterdag 23 september 2017 organiseert de Heavy Metal Maniacs fanclub voor de 18e keer het Heavy Metal Maniacs Festival. De locatie van het gebeuren is opnieuw de P60 te Amstelveen.

De line up voor vrijdag 22 september bestaat uit Martyr (NL), Saber Tiger (JP) en Elise (NL), voor zaterdag 23 september heeft de organisatie Dream Evil (SE), Mythra (UK), Leather Heart (ES), Screamer (SE) en Attlla (NL) weten te stikken.

Martyr bestaat dit jaar alweer 35 jaar en zullen deze avond een speciale jubileum show presenteren met een aantal bijzondere gasten. Saber Tiger is al sinds 1981 Japans best bewaarde heavy metal geheim en spelen een exclusieve NL show op het Heavy Metal Maniacs Festival! Dream Evil is de headliner op de zaterdag, de band is 15 jaar geleden opgericht en met 5 albums en de hit “The Book of Heavy Metal” op zak, heeft de muziek van Dream Evil inmiddels zijn weg gevonden naar de alle hoeken van de wereld. Mythra is misschien wel de meest mysterieuze band uit de NWOBHM stroming. Gevormd in het laatste deel van de jaren 70 waren ze in 1981 alweer uit beeld verdwenen. Een cultstatus schept verplichtingen, dus het was niet verwonderlijk dat Mythra vlak voor de eeuwwisseling weer actief werd. Leather Heart uit Madrid is een heavy metal band uit 2009 en behoort tot de NWOTHM (New Wave of Traditional Heavy Metal) stroming. Leather Heart zal voor het eerst in Nederland te zien zijn op het HMM Festival. Attlla, de Amersfoortse metalband die in de jaren ’80 van de vorige eeuw furore maakte is terug van weggeweest!

Festivalkaarten kunnen vanaf 25 maart besteld worden bij P60, bij Heavy Metal Maniacs of bij Primera. Tweedaagse combikaart in de voorverkoop kost € 32,50. Vrijdag los in de vvk is € 10,00 en zaterdag los in de vvk is € 24,00.

Meer info over het festival is te vinden op via www.heavymetalmaniacs.com

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ