Happy birthday Ron Keel

Facebookrssmail

Ron Keel werd geboren op 25 maart 1961 en is een heavy metal zanger en gitarist voor een aantal bands uit de jaren 1980 tot op heden. Ron Keel begon zijn muzikale carrière met een band uit Tennessee genaamd Lust. Hij kwam naar Los Angeles met zijn band Steeler waar gitarist Yngwie Malmsteen de solopartijen voor zijn rekening nam. Steeler bracht een “self-titled” album in 1983 op Shrapnel Records . Hoewel de debuutplaat goed ontvangen werd heeft Steeler, zoals vele van LA’s ’80’s rock acts, de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Malmsteen was de eerste om te vertrekken, en koos er voor om te spelen met de band Alcatrazz (featuring Graham Bonnet) voordat hij naam en faam verdiende met het succes van zijn eigen band.

Na de ondergang van Steeler formeerde Ron een nieuwe band en noemde deze kortweg Keel. De band was verzekerd van een platencontract bij Gold Mountain / A & M Records en van 1984 tot 1989 toerde Keel de wereld en verkocht 2 miljoen platen. KISS zanger / bassist Gene Simmons produceerde twee van Keel’s albums: ‘The Right to Rock’ en ‘The Final Frontier’. Tussendoor was Ron Keel betrokken in meer bands als Fair Game en Iron Horse en verschenen er diverse solo albums. De band Keel werd gehergroepeerd in 2008 en toerde om hun 25-jarig bestaan ​​te vieren.

In 2010 verscheen het laatste Keel album genaamd ‘Streets of Rock & Roll’

RockMuZine feliciteert Ron Keel met zijn 56ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ