Happy birthday Tommy Aldridge

Facebookrssmail

Tommy Aldridge werd geboren op 15 augustus 1950 in Pearl, Mississippi en is een Amerikaanse heavy metal en hardrock drummer. Aldridge is bekend om zijn werk met tal van bands en artiesten sinds de jaren 70, zoals de Black Oak Arkansas, Pat Travers Band, Ozzy Osbourne, Gary Moore, Whitesnake, Ted Nugent en Thin Lizzy.

Tommy Aldridge aanvankelijk geïnspireerd door de muziek van Cream, The Beatles, Jimi Hendrix en Led Zeppelin. Drummers zoals Joe Morello, Ginger Baker en John Bonham waren bijzonder invloedrijk toen Tommy Aldridge zijn drumstijl ontwikkelde. Tommy Aldridge zelf is zeer invloedrijk geworden, en wordt beschouwd als een double bass drum pionier.

in de vroege jaren 70 speelde Tommy Aldridge bij de band Black Oak Arkansas en het opnemen van een aantal albums met de band tussen 1972 en 1976 verliet hij de band uit onvrede met het overmatige drugsgebruik van de overige bandleden.

Tussen 1978-1981 zat Tommy Aldridge in de Pat Travers Band en met deze band werden vier studio albums opgenomen en een live album: ‘Heat in the Street’ (1978), het live album ‘Live! Go for What You Know’ (Live at Opry House 1979)’, ‘Crash and Burn’ (1980) en ‘Radio Active’ (1981).

Na het afscheid met Pat Travers werkte Tommy met Gary Moore en via Gary kwam hij in contact met Randy Rhoads en uit eindelijk Ozzy Osbourne. Dit resulteerde in twee klassiekers: ‘Speak of the Devil’ (1982) en ‘Bark at the Moon’ (1983), Tommy is tevens te horen op de live opname ‘Randy Rhoads Tribute’ (1987 origineel opgenomen in 1980/1981).

Verschillende bands konden rekenen op de inzet van Tommy, zo werkte hij met bands als: MARS, Motörhead (‘March ör Die’), Thin Lizzy (‘One Night Only’, 2000), Ted Nugent (‘Full Bluntal Nugity’, 2000). Een mijlpaal is Whitesnake waar Tommy behalve een serie live opnames betrokken was bij de platen ‘Slip of the Tongue’ (1989) en het in 2015 uitgebrachte ‘The Purple Album’ met Deep Purple nummers uit het tijdperk Coverdale.

RockMuZine feliciteert Tommy Aldridge met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ