Sacred Reich tovert de Cacaofabriek om tot feestzaal

Facebookrssmail
archieffoto

Night Demon mag het publiek deze avond opwarmen met hun ietwat gedateerde Metal die zwaar beïnvloedt wordt door bands uit de NWOBHM, het doet me erg denken aan Tokyo Blade maar dan een klasse slechter. Night Demon speelt energiek en strak. Er wordt nog een nummertje van Motörhead (‘Overkill’) verwerkt in de set en ook komt bandmascotte Rocky het podium opgewandeld om ons te overtuigen uit ‘The Chalice’ te drinken. Als toegift krijgen we een niet onaardige versie van ‘Radar Love’ te horen.

Na dit optreden maken we ons op voor Sacred Reich. Alle keren dat we deze sympathieke Thrash-band hebben gezien hebben ze nog nooit teleurgesteld en ook deze avond maken ze er weer één groot feest van in de Cacaofabriek. Frontman Phil Rind pleit in zijn aankondigingen voor positivisme en geeft bij de nummers van het nieuwe album ‘Awakening’ een korte toelichting hoe het nummer tot stand is gekomen en wat er mee bedoeld wordt.

De nieuwe nummers worden door de uitverkochte Cacaofabriek goed ontvangen, en terecht want ze doen niet onder voor hun oudere werk. Drummer Dave Maclain is ook weer teruggekeerd en bewijst deze avond maar weer dat hij één van de beste drummers in het genre is. Wat een klasbak! Het aanvankelijk wat tamme publiek komt na het derde nummer eindelijk wat los en de eerste Moshpit is een feit.

Pas op het eind van de avond zien we ook de eerste stagedivers en crowdsurfers rondvliegen als ‘Independent’ wordt ingezet. Het beste wordt tot het laatst bewaard en als ‘Surf Nicaragua’ wordt ingezet gaan bij zowel Sacred Reich en het publiek alle remmen los. Na een dik uur is het helaas al weer gedaan met de pret en kan iedereen weer tevreden naar huis.

Sacred Reich bewijst met dit optreden nog jaren mee te kunnen. Het pleit voor ze dat ze niet alleen teren op hun oude klassiekers maar ook veel nummers van hun laatste album ‘Awakening’ in hun set verwerken, en terecht want nummers als ‘Manifest Reality’,’ Awakening’ en ‘Salvation’ doen kwalitatief niets onder voor het oudere werk. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ