Winfield – Rock ‘n Roll ist Krieg

Facebookrssmail

Als je Rock ‘n Roll mixt met Hardrock krijg je iets heel lekkers: Winfield. Een knallende, energieke band uit Frankrijk die het op zich heeft genomen om ons op heerlijke HardRock ‘n Roll te trakteren. De vierkoppige formatie uit Normandië heeft er twee jaar over gedaan om hun nieuwe album te schrijven en op te nemen. Ze hebben hierop drie heel herkenbare onderwerpen als thema’s aangehouden : drank, vrouwen en muziek. Een weerspiegeling hiervan in de tracklist: ‘Blond Savage Queen’, ‘Goddamn Loud’ en ‘Alcoholic Song’.

De titel van het nieuwe album is ‘Rock ‘n Roll ist Krieg’ geheel in lijn met de titels van hun vorige album en EPs: ‘Dirty Rock ‘n Roll’ (2011), ‘Redneck’s Blood’ (2012) en ‘BBQ Sausage Party’ (2015). Het Rock ‘n Roll-thema van hun muziek komt steeds weer terug in zowel muziek als de teksten en er is ook enige bluegrass invloed te horen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van instrumenten die je op metal- of hardrockalbums niet zo heel vaak tegenkomt: een banjo en een mondharmonica. De ruige stem van de zanger is een waar genot om naar te luisteren, hij draagt de nummers op sommige momenten helemaal in zijn eentje. Hier en daar doet zijn stem denken aan Andy LaPlegua van Combichrist. Ook de gierende gitaren leveren een plezierige bijdrage aan het geheel.

De Fransen zijn inmiddels al weer acht jaar bezig met samen muziek te maken en er zit een stijgende lijn in de aantallen optredens en de ontvangst van de albums. ‘Rock ‘n Roll ist Krieg’ klinkt ook wat anders maar vooral een stuk volwassener dan hun vorige CD en EPs. Ondanks dat het een lekker album is, zakt het tempo op sommige nummers wat in, hetgeen bij een volgende track wel weer wordt ingehaald, maar het is toch jammer dat de flow er een beetje uit gaat. Het is hollen of stilstaan.

Alles bij elkaar genomen is het een tof album dat naar mijn verwachting ook live plezierig zal zijn om te horen dus ik zal hun programmering deze zomer zeker in de gaten houden. Vanaf 31 maart kun je zelf luisteren en oordelen, veel plezier!

(75/100, Dooweet)

Tracklist:
01. The Openning
02. Kingdom of Gold
03. Blonde Savage Queen
04. Goddamn Loud
05. Badass Rock’n’roll
06. El Tequito
07. Alcoholic Song
08. Thank You
09. Hell & High Water
10. You Make Me Sick

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ