Borders – Purify

Facebookrssmail
Borders - Purify

‘Purify’ is het eerste complete album van deze in 2016 opgerichte Engelse Metalband. Ze hebben wel in 2017 een EP uitgebracht genaamd ‘Diagnosed’. De teksten behandelen thema’s als corruptie en doofpotaffaires evenals organisaties en mensen die de touwtjes in handen hebben maar waar wij als gewone mensen geen weet van (mogen) hebben. Interessante en actuele thema’s dus.

Het album opent met ‘731’ wat al eerder dit jaar als single is uitgebracht. Dit nummer staat eigenlijk garant voor wat je het gehele album kunt verwachten. Agressieve, energieke nummers die spannend worden gehouden door de uitstekende moderne productie en de vocalen die variëren van clean, gesproken tot zeer intense screams. Helaas wordt dit recept  op ieder nummer toegepast zodat de eentonigheid na verloop van tijd de kop opsteekt. Meer variatie in bijvoorbeeld tempo had het album ten goede gekomen.

Conclusie : ‘Purify’ is een goed modern metal-album van een nog jonge band met veel potentie. Op compositorisch gebied valt er nog wel vooruitgang te boeken. Het album had een punt hoger gescoord wanneer de (overigens goede) nummers wat meer afwisseling hadden gekend. Zeker een band om in de gaten te houden! (75/100) (Long Branch Records)

Track List

1 731 (3:31)
2 Wake Up (0:56)
3 Damage Everything (3:15)
4 Bad Blood (3:35)
5 War (3:25)
6 Demons Reach (0:54)
7 Nothing To Lose (3:40)
8 A World Apart (3:12)
9 Faded (2:24)
10 Walking Dead (4:01)

Line Up

Jordan “JJ” Olifent – Vocals

Gavin Burton – Guitars / Tom Britton – Bass / Daniel Hodson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ