The Wizards – Full Moon In Scorpio

Facebookrssmail

De Spaanse band The Wizards is een in 2013 opgerichte groep die zich, beïnvloed door onder andere Black Sabbath, Blue Oyster Cult en Dio, richt op de typische jaren ’70 hard- en occult rock. ‘Full Moon In Scorpio’ is het tweede album dat de Spaanse rockers uitbrengen, en wordt door de band omschreven als een ‘eerbetoon aan het almachtige en occulte’. Het album, dat bol staat van de toespelingen op verschillende religies (‘Avidya’, ‘Calliope’, ‘When We Were Gods’), lijkt die functie volledig te vervullen.

Het openingsnummer is ‘Avidya’, waarmee meteen de toon is gezet voor de rest van het album; het nummer, net als haar twee opvolgers, is een typisch voorbeeld van stevige hardrock met een prettige afwisseling tussen simpele, herkenbare riffjes en virtuoze solo’s. Bij het vierde nummer, ‘Stardust”, wordt het duidelijk dat de Wizards grote fans zijn van Black Sabbath; het roer wordt omgegooid en de mannen produceren een stukje classic heavy metal, waardoor het album wat minder eentonig wordt en interessant blijft. In het laatste nummer, ‘When We Were Gods’, laat de band weer een nieuw geluid horen. Het nummer, dat meer dan zeven minuten duurt, begint rustig en bouwt op tot lange slepende solo’s het nummer eindigen, en zo wordt album op een logische manier afgesloten.

‘Full Moon In Scorpio’ is een album dat niet alleen een eerbetoon lijkt te zijn aan het occulte, maar ook aan de bands die de inspiratie vormden voor The Wizards. ‘Halftones to Eternity’ doet sterk denken aan Thin Lizzy, en met de thematiek lijkt The Wizards menig heavy metal band achterna te gaan. Het gitaarwerk is door het hele album heen krachtig en de solo’s zijn ronduit indrukwekkend. Het enige dat wellicht niet helemaal lijkt te kloppen is zanger Ians theatrale stem, die zo nu en dan net wat over-the-top overkomt en niet helemaal bij het type muziek past. Ook komt het ‘occulte’ wel duidelijk terug in de titels van de nummers, maar niet zo sterk in de muziek of de teksten.

Al met al is ‘Full Moon in Scorpio’ een prettig album dat niet revolutionair of baanbrekend is, met een degelijke portie hard rock voor de liefhebber die graag even terug gaat in de tijd.

(75/100, Fighter Records)

Tracklist:
1. Avidya
2. Calliope (Cosmic Revelations)
3. Odinist
4. Stardust
5. Leaving the Past Behind
6. Halftones to Eternity
7. Who are You, Mr. Gurdjieff?
8. When We Were Gods

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ