Night Demon – Darkness Remains

Facebookrssmail

Al vanaf de gelijknamige debuut ep uit 2012 vaart dit Amerikaanse (Ventura, Californië) trio Night Demon een wat ongewone koers voor een relatief jonge band. Night Demon speelt namelijk een lekkere pot onvervalste N.W.O.B.H.M. alsof de heren er zelf bij waren in de prille jaren tachtig. Na het uitbrengen van de eerste langspeler ‘Curse of the Damned’ (2015) en het opbouwen van een niet onbehoorlijke fan schare door enorm veel te op te treden, ligt de nieuwe plaat ‘Darkness Remains’ klaar om gelanceerd te worden.

‘Darkness Remains’ is qua muzikale richting absoluut geen verassing, Night Demon blijft trouw aan bijna alle N.W.O.B.H.M wetten die al meer dan vijfendertig jaar geleden door bands als Iron Maiden, Raven, Judas Priest, Diamond Head en tal van anderen zijn opgesteld, dus voor originaliteit hoeven we bij dit gezelschap niet aan te kloppen. Maar… originaliteit hoeft nou eenmaal geen hoofdbestandsdeel te zijn om een goede plaat te maken, want goede liedjes, muzikaal vakmanschap, een goede productie en een “feel good vibe” zijn minstens zo belangrijk en daar slaagt Night Demon met vlag en wimpel in. Met het uptempo ‘Welcome to the Night’ krijgt de luisteraar meteen een warm welkom, het zet direct de toon voor het verdere vervolg van het album. Veel melodie, veel soleerwerk van gitarist Armand John Anthony en een stabiele ritme sectie van drummer Dusty Squires en zanger/bassist Jarvis Leatherby. Leatherby kiest hier en daar nog wel eens voor eigenwijze basritmes en dat klinkt op plaat niet alleen prettig, maar dat zal ook op het podium het gemis van een tweede gitarist goed kunnen camoufleren.

Eigenlijk bevat dit album heel veel goede ingrediënten om een groter publiek aan te spreken dan alleen de die-hard New Wave Of British Heavy Metal fans. Zo zijn songs als ‘Maiden Hell’, ‘Black Widow’ en delen van ‘On Your Own’ niet alleen voorzien van lekkere meezingrefreinen maar leunen deze songs qua tempo minstens tegen speed metal aan. En over meezingrefreinen gesproken ‘Dawn Rider’….heerlijk meebrullen tussen de solo’s door! Het mooie is dat Night Demon tekstueel en conceptueel trouw blijft aan de wat donkere kant van de metal terwijl het beluisteren van ‘Darkness Remains’ juist een glimlach op je gezicht tovert.

Night Demon speelt zaterdag 22 april op het gave Very ‘Eavy Festival in Stadskanaal en woensdag 26 april, samen met de veelbelovende thrash-formatie Defazer in Little Devil, Tilburg.
Belgische lezers kunnen de band bewonderen op 23 april in Roeselare en op 27 april in Diest.

(83/100, Steamhammer/SPV)

01. Welcome to the Night
02. Hallowed Ground
03. Maiden Hell
04. Stranger in the Room
05. Life on the Run
06. Dawn Rider
07. Black Widow
08. On Your Own
09. Flight of the Manticore (Instrumental)
10. Darkness Remains

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ