CD van de Week: Days Of Jupiter – New Awakening

Facebookrssmail

De band Days Of Jupiter bestaat sinds 2010 en heeft 2 albums gemaakt en per 24 april zal hun derde album het levenslicht zien en de titel ‘New Awakening’ meekrijgen. De voorlopers zijn ‘Secrets Brought To Life’ (2012) en ‘Only Ashes remain’ (2015) en ik geloof dat we kunnen zeggen, drie keer is scheepsrecht voor deze band! Dit nieuwe album is qua productie en nummers weer een stukje volwassener. Het klopt gewoon allemaal.

Maar wat een plaat en wat een band!! Ik ben spontaan “In love” op de stem van de zanger! Muzikaal kan je de band het beste vergelijken en in het rijtje plaatsen van bands als Shinedown en Disturbed. Het is Nu Metal de populaire nieuwerwetse Hardrock en Metal van tegenwoordig maar dit kan zomaar eens een blijvertje worden al zullen ze daar wel flink hun best voor moeten doen om niet onder te sneeuwen tussen de rest van de Nu Metal bands. Ik hoop dat ze deze kans krijgen. De naam van de band zou misschien beter passen als titeltrack van de plaat in plaats van dat het de bandnaam is maar dat doet totaal niets af van de kwaliteit van dit 5 tal uit Zweden. Kwestie van wennen.

Na een aantal keren beluisterd te hebben durf ik te stellen dat er geen enkel slecht nummer op het album staat. Het zijn gewoon 11 knallers! Het is echt een verslavend album met heerlijke melodielijnen, lekker in het gehoor liggende pakkende nummers. Als we dan toch een paar nummers willen uitlichten….. ‘We Will Never Die’ is een sterke opener van het album en is tevens de tweede single van het album en de opvolger van hun eerste single welke op 7 april is verschenen. ‘Wasted Years’ is een top nummer!
‘Erase me’ is een heerlijke ballad op het album, gezongen en gespeeld met veel gevoel zoals dit een goede rockband betaamd!

Maar ‘Awakening’ (de eerste single) is misschien wel het beste nummer van de plaat. Wat (muzikaal) uit Zweden komt is zo goed!, dat is in de jaren ’70 al bewezen door ABBA. Ook in het geval van Days Of Jupiter is dit zo. De band is sterk in het schrijven van rockballads en hun nummers zitten stuk voor stuk sterk in elkaar met vette gitaarsolo’s goede melodielijnen en sterke vaak krachtige zang. Het lijkt erop dat dit album melodieuzer is dan de twee voorgangers maar dat mag de pret zeker niet drukken want de nummers luisteren lekker weg en vervelen niet. Met dit album is de band klaar voor Europa en de rest van de wereld.

(95/100, Metalville)

Tracklist:
01. We Will Never Die
02. I Am Stone
03. My Tragedy, My Curse
04. Wasted Years
05. Erase
06. Awakening
07. If I Were God
08. Insane
09. Give In To Me
10. Favorite Waste
11. Inglorious

Days Of Jupiter is:
Janne Hilli- Vocals
Jörgen Hellström – Guitars
Marcus Lindman – Guitars
Janne Karlsson – Bass
Magnus Larsson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ