Hate – Tremendum

Facebookrssmail

Hate is een death metal band uit het Poolse Warschau. Oorspronkelijk opgericht in 1990 onder de naam Infected en ging later dat jaar verder onder de naam Somuchhate. In 1991 werd er uiteindelijk gekozen voor de huidige naam en sindsdien zijn er negen langspelers verschenen. Nummer tien is aanstaande, op 5 mei verschijnt via ‘Tremendum ‘ Napalm Records. De band heeft door de jaren heen gebruik gemaakt van verschillende muzikanten, de stabiele factor is zanger / gitarist Adam the First Sinner. Drummer Pavulon mag zich sinds 2014 een vast bandlid noemen, verder wordt er gebruik gemaakt van live muzikanten.

Hoe wel Adam c.s. het muzikale spectrum omschrijft als extreme metal hebben we hier toch echt te maken met op death metal gebaseerde muziek. Trom geroffel opent het nummer ‘Asuric Being’ waarna een melodieuze gitaarpartij de drums ondersteunen. Na bijna 2 minuten gaat het nummer los en ontpopt het zich als een sterk death metal nummer met sterke drums en smerige vocalen van Adam (de eerste zondaar). De verschillende wendingen worden veelal ingeven door de drums en maken het nummer een aardige opener die misschien net iets te lang duurt.

Hate gaat door op de ingeslagen weg en brengt relatief eenvoudige nummers als ‘Indestructible Pillar’, een nummer met veel tempowisselingen en een sterke solo waarbij aangetekend dient te worden dat vooral de langzame en mid tempo stukken het interessants zijn. Nummers als ‘Fidelis ad Mortem’, ‘Into Burning Gehenna’ of ‘Ghostforce’ zijn stuk voor stuk aardige nummers maar missen iets dat de nummers echt spectaculair maakt. Hate brengt veel van hetzelfde zonder ook maar ergens echt te overtuigen.  Afsluiter ‘Walk Through Fire’ brengt geen verandering in de eerdere conclusie, een leuk nummer met sterke vocalen en dito tempowisselingen waarbij de echte wow-factor ontbreekt.

Hate brengt met ‘Tremendum’ een uitermate degelijk album, een album dat helaas niet echt weet te verrassen.

(75/100, Napalm Records)

Tracklist:
1. Asuric Being 05:46
2. Indestructible Pillar 04:21
3. Svarog’s Mountain 05:05
4. Numinosum 05:39
5. Fidelis ad Mortem 04:55
6. Into Burning Gehenna 04:24
7. Sea of Rubble 04:25
8. Ghostforce 03:57
9. Walk Through Fire 06:21

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ