Spoil Engine – Stormsleeper

Facebookrssmail

‘Stormsleeper’ van Spoil Engine was twee jaar eerder “stricktly limited” verkrijgbaar als EP. De band die al ruim 10 jaar bestaat brengt in 2006 nog een demo uit, waarna het jaar daarop hun eerste full album’ ‘Skinnerbox v.07’ bij Apache uitkomt. De volgende langspeler, ‘Antimatter’ verschijnt twee jaar later bij Roadrunner Records en voor het derde album, ‘The Art Of Imperfection’ wordt onderdak gevonden bij het Sonic Angel label. Het is tevens de laatse plaat waarop zanger Niek Tournois te horen zal zijn. In 2014 besluit hij de band te verlaten. De band moet op zoek naar een vervanger en vindt die in de nederlandse Iris Goessens.

Er wordt in rap tempo gewerkt aan nieuwe nummers en de geheel in eigen beheer opgenomen EP ‘Stormsleeper’ verschijnt eind 2015. De band klinkt fris en als herboren. Iris, lijkt een alleskunner te zijn met haar stem en er kunnen nieuwe wegen ingeslagen worden. Arising Empire het sublabel van het grote Nuclair Blast wilde wel in zee met de band, maar er moest een full album gemaakt worden. Omdat nog niet veel mensen de EP hadden, zeker niet buiten de benelux, werd besloten om er in de studio in zweden nog 4 nummers bij te zetten, Met de nieuwe songs ‘Silence will Fall’, ‘Doomed To Die’, ‘Black Sails’ en ‘Wastelands’ erbij is het een topalbum geworden.

Tien nummers komen voorbij, en het zijn vooral ‘Stormsleeper’ en ‘Singing Sirens’ die de parels van het album zijn dit zonder afbreuk te doen aan de rest. Het album is vandaag, 5 mei,  verschenen op cd, digipack en LP en is gestoken in een werkelijk prachtige hoes ontworpen door Stefan Heilemann. Nu de band weer in rustiger vaarwater vertoeft en met ‘Stormsleeper’ op zak lijkt het mij dat men klaar is om de rest van de wereld te overtuigen. Hulde !!!!

(90/100, Arising Empire)

Tracklist:

01 – Disconnect
02 – Silence Will Fall
03 – Doomed To Die
04 – Weightless
05 – Stormsleeper
06 – Hollow Crown
07 – Black Sails
08 – The Verdict
09 – Singing Sirens
10 – Wastelands

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ