Kris Barras Band – Halo Effect

Facebookrssmail

De Kris Barras Band, die vernoemd is naar de leadzanger/gitarist en voormalig MMA vechter Kris Barras heeft zijn sound langzaam maar zeker veranderd van het meer bluesy rock begin tot het moderne hard rock geluid. Dat was op de voorganger ‘Death Valley Paradise’ al goed hoorbaar. Dit nieuwe ‘Halo Effect’ gaat op diezelfde weg verder.

Het begin van het schrijfproces van dit album is begonnen tijdens de UK tour in 2023. Daar kregen de heren veel energie van het publiek en veel positieve reacties op het veranderen van de sound. ‘’We were super inspired by the audiences on that tour. We performed our heaviest set to date and noticed a real change in the crowd response. People were really vibing off of the heavier riffs and jam sections. The response at the shows massively fed the creativity for ‘Halo Effect’.”

Daarmee zullen er ongetwijfeld ook fans van het eerste uur het juist jammer vinden dat de bluesy touch er eigenlijk niet meer is. Want hoe lekker de moderne rockers met hun catchy refreinen en lekkere riffs ook klinken, de echte kippenvelmomenten, de nummers die binnenkomen zoals ‘Watching Over Me’.  

Maar goed dat is ook niet wat we verwachten met de nieuwe weg die de band inslaat. De nummers klinken lekker, al is het naar mijn smaak soms wat te gortig met de moderne computergestuurde tricks wat bijvoorbeeld goed te horen is op het outro van ‘With You’. Daardoor vind ik dit nieuwe ‘Halo Effect’ wat minder dan de voorganger. Al is er voor de liefhebber van moderne hard rock voldoende te genieten.

Neem als voorbeeld het heerlijke gitaarwerk op ‘Fall To Fly’ en ‘Secrets’. De sterke zang van Barras is ook over het hele album goed verzorgd. De band en daarmee ook het album klinken krachtig. Ideale plaat om op te sporten, energie krijg je er genoeg van namelijk.

Over smaak valt niet te twisten en een hoop fans van Kris Barras Band zijn blij met de nieuwe weg, andere vinden het jammer. Ik zit er zelf een beetje tussenin op dit moment. De bluesy rock nummers kon je helemaal in op gaan, deze moderne songs kun je dan weer goed op los gaan. Al blijven de, voor mijn gevoel, soms onnodige vervormers wat te veel aanwezig. (73/100) (Earache Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ