Elusion – Desert Of Enticement

Facebookrssmail

Elusion is een nieuwe Belgische band welke is opgericht door gitarist Domingo Smets die we kennen als muzikant in Ancient Rites en Gracefallen. Begin 2015 kreeg deze band verder gestalte met daarin zangeres Evy Verbrugge (Keltgar), bassist Kristof De Greef en drummer Fredrik Van Mieghem welke ook bekend zijn van bands als Axamanta, Gracefallen en Persephone’s Blade.

Deze ep/demo, ‘Desert Of Enticement’, is het eerste wapenfeit van deze ervaren musici en die mag er best wezen. Opener ‘The Serpentine Trail’ klinkt lekker fris en fruitig. Een heerlijk symfonisch up tempo nummer dat klinkt als een klok waarin goed te horen is deze band zowel muzikaal als vocaal zijn zaken dik op orde heeft. Ook de arrangementen zijn prima en het nummer luistert gewoon lekker weg. Het titelnummer ‘Desert Of Enticement’ begint met een Oosters intro en begeeft zich meer op richting aanverwante gothic. Niets mis mee, maar met name de grunts staan te onduidelijk in de mix en missen aan kracht. Toch is het wel een lekker nummer maar het mist de impact van de opener. Hierna volgt echter het met Folk invloeden doorspekte ‘Facade’ en dat mag toch met recht wel een klapper van jewelste genoemd worden. Wat een vet, aanstekelijk nummer is dat zeg. Afwisseling volop en met name het sterke, Nightwish achtige, eindshot mag er zeker wezen.

Afwisseling is het sleutelwoord van deze zeer aardige 3 track ep van deze nieuwe, veelbelovende band die meteen laat horen goed uit de voeten te kunnen in diverse genres. Dit maakt zeer nieuwsgierig naar een volledig debuut album.

(83/100, Eigen Beheer)

Tracklist:
1. The Serpentine Trail
2. Desert of Enticement
3. Facade

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ