Municipal Waste – Slime and Punishment

Facebookrssmail

Vijf jaar na het verschijnen van het vorige album ‘The Fatal Feast’ laten de heren van Municipal Waste eindelijk weer eens wat van zich horen aan het release front. Het is absoluut niet zo dat deze vaandeldragers van de “retro thrash/crossover” (om er maar even een gemakkelijk labeltje op te plakken) het in de tussenliggende jaren rustig aan hebben gedaan. Zo hebben zanger Tony Foresta en bassist Phil Hall met hun andere band Iron Reagan er een behoorlijke discografie uitgekakt. En zijn zowel Iron Reagan en Municipal Waste vrij intensief aan het touren geweest.

Dit zesde volwaardige album laat in ieder geval horen dat de band, ondanks het succes van Iron Reagan, geenszins van plan is om in de vergetelheid te raken. In exact achtentwintig minuten raast de band door veertien venijnige nummers heen die weer bol staan van de lekkere ouderwetse thrash metal, crossover en punk en wederom tekstueel voorzien zijn van een hoog party gehalte en het nodige cynisme omtrent de stand van zaken in de maatschappij .

Origineel, nee dat is het allemaal niet, maar dat is al vanaf de oprichting van de band in 2001 nooit de insteek van Municipal Waste geweest. De invloeden van oude helden als o.a. Nuclear Assault, D.R.I., Attitude Adjustment, S.O.D./M.O.D., Suicidal Tendencies en al het andere gespuis uit de eighties liggen er nog steeds dik bovenop maar Municipal Waste verpakt het allemaal al jaren op een geweldige manier.

Dit ‘Slime and Punishment’ album is voor fans van de band en het genre een blinde aanschaf en is misschien wel het beste album waar deze Amerikanen ooit mee op de proppen zijn gekomen. De toevoeging van de tweede gitarist Nick Poulos (Cannabis Corpse) en de mix van oudgediende Bill Metoyer (Slayer, D.R.I., Dark Angel, Sacred Reich etc.) zullen ongetwijfeld ook een duit in het zakje hebben gedaan.

(89/100, Nuclear Blast)

01. Breathe Grease 1:49
02. Enjoy the Night 0:49
03. Dingy Situations 1:39
04. Shrednecks 2:16
05. Poison the Preacher 2:01
06. Bourbon Discipline 2:31
07. Parole Violators 2:30
08. Slime and Punishment 2:22
09. Amateur Sketch 1:45
10. Excessive Celebration 1:29
11. Low Tolerance 2:21
12. Under the Waste Command 1:50
13. Death Proof 2:52
14. Think Fast 2:30

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ