Decapitated – Anticult

Facebookrssmail

Het Poolse Decapitated laat weer van zich horen middels hun zevende studio album ‘Anticult’, en het is er weer een waar ze trots op kunnen zijn. Waar Decapitated vroeger meer technische death metal speelde, is het tegenwoordig veel meer groove death metal zoals bijvoorbeeld Obituary speelt. Op deze manier spreekt de band een breder publiek aan, zonder hun aanhang van het eerste uur te vergeten. Decapitated knalt nog steeds, vette riffs, stuwende drums en brute vocalen vormen nog steeds de basis. Wel heeft de band op dit album weer meer variatie aangebracht, door af en toe het gaspedaal wat te liften. Doordat het nieuwe album wat breder georiënteerd is en ook wat korter luistert het wat gemakkelijker weg.

Tekstueel handelt het zoals bijvoorbeeld in ‘Deathvaluation’, ‘Kill the Cult’ en ‘Anger Line’ over de vernietigende kwaliteiten van de mensheid, iets wat tegenwoordig steeds duidelijker wordt en erg actueel is. ‘Anticult’ zou volgens de band ook vertaald kunnen worden als “zoek je eigen cult” en dat kan ook gezien worden als Illuminatie of Noesis, aldus de band. Zware kost van een band die al het nodige heeft meegemaakt in hun bestaan, maar de muziek is er niet minder om en mag toch wel het beste werk van de band tot nu toe genoemd worden. Knallers als ‘Deathvaluation’, ‘Earth Scar’ en ‘Never’ bewijzen dat de band op de goede weg zit.

Een death metal plaat die niet alleen death metal is maar zoveel meer, diverse stijlen worden gecombineerd en verwerkt in de muziek van Decapitated, een album met veel groove en afwisseling, gaat hoog eindigen in de jaarlijsten als je mij vraagt!

(85 /100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Impulse 6:01
2. Deathvaluation 4:23
3. Kill The Cult 4:40
4. One Eyed Nation 4:59
5. Anger Line 3:44
6. Earth Scar 5:09
7. Never 6:04
8. Amen 2:49

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ