Earth Electric – Vol.1: Solar

Facebookrssmail

Earth Electric is het nieuwe geesteskind van Rune “Blasphemer” Eriksen, bekend van o.a. de black metal bands Mayhem (1994-2008) en Aura Noir (1996-heden). De band werd opgericht in 2014 door Rune Eriksen en zangeres Carmen Simões bekend van werk met de Portugese band Moonspell en van de gothic / doom metal band Ava Inferi. De line-up van deze band wordt gecomplementeerd door drummer Ricardo Martins en bassist Alexandre Ribeiro. Daniel Knight neemt de keyboards voor zijn rekening.

Uit de verdere line-up blijkt al dat we hier niet te maken hebben met de muziek waar we Rune “Blasphemer” Eriksen het best van kennen. Earth Electric haalt de inspiratie uit bands als Deep Purple, Black Sabbath en Pink Floyd. Het album opent met het nummer ‘Mountains & Conquerors’. Een lekker rockend nummer waarbij de ijle vocalen van Carmen Simões opvallend zijn. Deze vocalen worden ondersteund door mannelijke vocalen en dat draagt bij aan de diversiteit.

Een nummer als ‘Meditate. Mediate’ begint als een up-tempo en kent lichte progressieve invloeden. De tempowisselingen en het sterke, technische gitaarspel maakt het nummer, de heerlijke gitaarsolo is de spreekwoordelijke kers. De vocalen van Carmen Simões zijn sterk en toch krijg je na een paar nummers het gevoel dat je wat mist, de vocalen van de heren, Rune en Ricardo, zijn weliswaar aanwezig maar te weinig en niet prominent genoeg om daadwerkelijk een stempel te drukken op de nummers. Muzikaal zitten de nummers bijzonder sterk in elkaar, stevige, progressieve rockers als ‘Sabbatical Moons’ en ‘Earthrise’ zijn welkom, de vocale afsluiter ‘Sweet Soul Gathering’ is verassend maar ook niet meer dan dat.

Rune Eriksen heeft met zijn Earth Electric een verdienstelijk debuut album afgeleverd, muzikaal top maar vocaal had er wel iets meer variatie gebracht mogen worden.

(80/100, Season of Mist)

Tracklist:
Mountains & Conquerors
The Endless Road
Meditate. Mediate
The Great Vast
Set Sail (Towards the Sun)
Solar
Sabbatical Moons
Earthrise
Sweet Soul Gathering

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ