Happy birthday Paul Di’Anno

Facebookrssmail

Paul Di’Anno werd op 17 mei 1958 geboren in Chingford, Essex als Paul Andrews en is vooral bekend als de startende zanger van de heavy metal band Iron Maiden.

Paul Di’Anno was de zanger waarmee band Iron Maiden haar eerste demo, single en twee albums opnam. Hij was bandlid vanaf 1978 totdat hij laat in 1981 wegens drug- en drankgebruik werd vervangen door Bruce Dickinson (ex-Samson). Na zijn periode in Iron Maiden heeft hij vele albums uitgebracht met bands zoals Gogmagog, Battlezone, Praying Mantis, en Killers. Medio jaren negentig, na het vertrek van Bruce Dickinson, gingen er geruchten dat hij zou terugkeren bij Iron Maiden. Niets bleek minder waar toen Iron Maiden zanger Blaze Bayley van Wolfsbane introduceerde als nieuwe zanger en in 1999 zelfs Bruce Dickinson terugkeerde.

Paul Di’Anno woont sinds het jaar 2000 in Brazilië waar hij nog steeds muzikaal actief is. Het laatste wapenfeit is uit 2014 toen het solo album ‘The Beast Arises’ verscheen.

Natuurlijk zijn het debuutalbum met Iron Maiden en de opvolger ‘Killers’ klassiekers maar Paul wist ook met andere bands aardige albums te produceren. Zoals ‘Fighting Back’ uit 1986 en ‘Children of Madness’ uit 1987 met Battlezone of ‘Murder One’ uit 1992 met de band Killers.

RockMuZine feliciteert Paul Di’Anno met zijn 59ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ