Infinity – Hybris

Facebookrssmail

De Nederlandse black metal band Infinity bestaat sinds 1995. De band draait om het duo Arno Eikenbroek a.k.a. Balgradon Xul (zang / drums) en zanger / gitarist Draconis en maakt verder gebruik van sessie / live muzikanten. De debuut plaat, ‘Nostalgia for the Dark Age’ verscheen in 2003 en nadien verschenen nog vier langspelers. Nummer zes, ‘Hybris’, is in aantocht en verschijnt op 16 juni via New Era Productions.

Na het instrumentale ‘Arousing the Sleeping Serpent’ is het Balgradon Xul die met zijn verpletterende drums de aandacht opeist in het nummer ‘Destroy the Human Within’. een bijzonder sterk nummer waarbij de duo vocalen en het melodieuze gitaarwerk opvallen. Nu wisten we al dat het wel goed zit in de Nederlandse black metal scene met de recente releases van o.a. Laster en Wederganger maar Infinity weet toch iets anders te brengen dan black metal pure sang. ‘Wrath of the Djinn’ is een nummer met een wat thrashy riff en is tevens zo zwar als mogelijk is. Weer die smerige duo vocalen die van het ene oor naar het andere oor springen en verderf zaaien in mijn hersenen.

Ook qua productie is op dit album helemaal niets aan te merken, zang, drums, gitaar en bas zijn perfect in balans. Temporiseren kunnen de heren van Infinity ook, het trage en melodieuze titel nummer ‘Hybris’ is een heerlijk voorbeeld van de souplesse die de band te bieden heeft. Bij ‘At the Crossroads’ heeft Balgradon Xul de baspedalen weer gevonden en dendert Infinity weer up[tempo voort, weer zijn het de thrash metal riffs die verrassende wendingen verzorgen. Ook het nummer ‘Oracle of the Dead’ kent vette thrash riffs en ontploft bij kans in het zwart metalen geweld met heerlijke tempowisselingen die nummer van dik 7 minuten spannend en aantrekkelijk houden. Infinity besluit met het nummer ‘LFC’, een lekkere up-tempo black metal track.

De zesde langspeler, ‘Hybris’, van Infinity is van een hoog niveau, heerlijke black thrash metal met een sterke productie. Aanschaffen die hap!

(85/100, New Era Productions)

Tracklist:
1. Arousing the Sleeping Serpent [Intro] 03:07
2. Destroy the Human Within 05:11
3. Wrath of the Djinn 05:02
4. The Fall [Prelude] 01:32
5. Hybris 05:49
6. At the Crossroads 06:15
7. Oracle of the Dead 07:25
8. The Mountain of Oath 05:46
9. Prometheus Unbound 05:52
10. LCF 06:10

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ